Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Šampus je pasé, letošní Silvestr bude ve znamení ostřejších limonád

Šampus je pasé, letošní Silvestr bude ve znamení ostřejších limonád

14. 12. 2015 - Zapíjení Silvestra šampusem už je jen úzkoprsý přežitek. Limonády vás zbaví nudné šedi a dodají novoročním oslavám šmrnc.

Nealkoholický jablečný mošt s přídavkem bublinek, bylin a ovoce potěší každého fandu retro limonád. Smíchejte však přírodní limonády od F. H. Prager s ostřejšími alkoholickými protějšky a začnou se dít hotové divy.

Přinášíme několik tipů na neotřelé kombinace alkoholu a limonád Pragomošt.

02439-Ruda_Ema_zdroj_F.H.Prager_web.jpg

Rudá Ema

Kombinace vodky a sladko-kyselé šípkové limonády vás povzbudí a zaručí, že se do nového roku protančíte svěží a energičtí. Právě šípek totiž obsahuje vysoký obsah vitamínů C a A, což se může popíjením oslabenému organismu hodit, obzvlášť na přelomu studeného prosince a ledna. Máte-li pití radši ostřejší, přidejte šípkové limonády méně, aby vynikl říz vodky. Pokud naopak nechcete, aby vám Rudá Ema stoupla do hlavy příliš rychle, namíchejte ji s větším poměrem limonády. Osvěžující chuť šípku zjemní sílu vodky. Drink podáváme patřičně vychlazený, s několika kostkami ledu.

02439-Zvi_e_zdroj_F.H.Prager_web.jpg

Zvíře

Jen správné silvestrovské zvíře si může troufnout na tento stejnojmenný drink z absintu a anýzové limonády. Dohromady tvoří skvěle pasující kombinaci, protože důležitou složkou ve výrobě absintu je právě anýz. Lékořicový nádech limonády podpoří bylinnou povahu absintu a vytváří na jazyku kombinaci chutí, která vám dá pořádný kopanec vpřed. Poslední noc roku 2015 tak prožijete v plné síle! Co víc, anýzovka z F. H. Prager je jediná limonáda svého druhu na světě, což drinku dodává punc jedinečnosti.

02439-Zmatena_zdroj_F.H_web.jpg

Zmatená

Pragomošt Maté s marockou mátou vás osvěží a přírodní složkou kofeinu z čaje yerba i nabudí. V kombinaci s whisky je ideálním silvestrovským drinkem, díky kterému se budete bavit až do rána bez jediného zívnutí. Z maté čerpali energii už andští indiáni, kteří vytvořili prastarou a nesmírně efektivní recepturu. Jako životabudič pro dlouhou noc působí perfektně. Jen pozor, abyste to s drinkem nepřehnali – vaše energie by pak na ostatní mohla působit až trošku zmateně.

02439-Zapatisticka_Kuba_zdroj_F.H.Prager_web.jpg

Zapatistická Kuba

Ledová káva Café Zapatista k nám dorazila přímo z Mexika a poslouží jako základ drinku s unikátním nábojem. Ondřej Frunc z F. H. Prager doporučuje promíchat kávu s rumem, čímž vznikne nevšední mix chutí: „Chuť silné kávy s bílým kubánským rumem zaručí, že celou noc oka nezamhouříte.“ Silvestr je symbolem nových začátků, ideální čas pro experimenty a neobvyklé nové chutě. Zapatistická Kuba tyto atributy určitě splňuje a získá si váš večer.

02439-Zazvorova_zdroj_F.H.Prager_web.jpg

Zázvorová

Necítíte se na Silvestra ve své kůži? Sáhněte po Zázvorové, která vás vzpruží, než si vůbec stihnete postěžovat. Štiplavá chuť zázvorové limonády s hutným rumem je tu pro všechny, kdo nechtějí prosedět bujarý večer v koutě. Zázvor je známý pro své blahodárné účinky při nachlazení, rum zase vypálí každý kradmý neduh. Výsledkem je ozdravný a přesto alkoholický nápoj, který vás sebejistě provede nocí. V cestě za protančeným večírkem tak nebude stát žádná slabost či únava.

Zdroj: Eva Samšuková, F. H. Prager

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz