Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Brněnský vánoční pohár

Brněnský vánoční pohár

23. 12. 2015 - BRNO - Dne 14. 12. se uskutečnila mezinárodní soutěž v nápojové gastronomii v kategorii sommelier junior do jednadvaceti let. Letošní patnáctý ročník tohoto klání se konal v BEST WESTERN PREMIER Hotelu International v Brně.

Mladí sommelieři zde zápolili na poli praktickém i teoretickém. V písemném testu museli prokázat základní znalosti o profesi v oblasti nápojové gastronomie. Odborný rozbor bílého vína dle vylosování, použití vín firmy BOHEMIA SEKT, s. r. o., která byla garantem soutěže sommelier. V časovém limitu pěti minut předvést servis vína, sestavit menu a doporučit vhodné pokrmy k vylosovanému nápoji či komunikace sommeliera s hostem. To všechno museli studenti předvést v praktické části.

02452-nalevani_DSC_0169_web.jpg

Soutěže se v letošním roce zúčastnilo celkem dvacet sedm mladých sommeliérů. Mezi nimi nechyběli ani žáci z SOU a SOŠ Přímětická Znojmo. Finále, do kterého se probojovala nadějná znalkyně vína Erika Juránková, bylo o servisu sektu a doporučení vhodného menu. A jak nakonec dopadli sommelieři z Přímětické? Krásné třetí místo a tedy bronzovou medaili vybojovala Erika Juránková (CR 2.A), čtvrtá skončila Romana Hlaváčková (HT 4.A), sedmé  místo patřilo Zuzaně Komůrkové (CR 3.A) a třináctku obsadila Barbora Nixová (HT 1.A). 


Zdroj: Mgr. Kateřina Kotoučová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz