Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kde se pivo vaří, tam se dobře daří aneb pivovar Zubr potvrzuje známe rčení

Kde se pivo vaří, tam se dobře daří aneb pivovar Zubr potvrzuje známe rčení

15. 1. 2016 – PŘEROV - Překročení magické hranice čtvrt milionu hektolitrů uvařeného piva, o osm procent vyšší výstav sudového piva na tuzemském trhu, dva nové pivní speciály, rekordní návštěvnost letního Zubrfestu. To jsou největší úspěchy pivovaru Zubr za loňský rok.

Moravský Zubr nově chutná v Izraeli i na Kapverdách

Podle ředitele pivovaru Zubr Tomáše Pluháčka je loňský výstav pivovaru, který se vyšplhal na 255.000 hektolitrů, vzhledem k trvající klesající spotřebě čepovaného piva na provozovnách, skvělým výsledkem: „Daří se nám nejen v rozšiřování exportu, ale nárůst zaznamenáváme i na tuzemském trhu, takže jsme s loňským rokem velmi spokojeni.“ Mezi nové exportní destinace se zařadil například Izrael, Dominikánská republika či Kapverdské ostrovy.

Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr

Zubr Grand, nejúspěšnější pivo přerovského pivovaru

Jednoznačnou jedničkou se stal Zubr Grand, který se na produkci pivovaru podílí z 50 procent a je nejúspěšnějším pivem přerovského pivovaru. Kromě stálého portfolia piv zařadil Zubr během loňského roku do nabídky celkem šest pivních speciálů, tj. o dva více než v roce předcházejícím. „Představili jsme dvě novinky - Zubr Grand z prvního chmele a Svatomartinský speciál. Jsme velmi rádi, že obě zaznamenaly mezi zákazníky velmi kladné ohlasy. Prodeje speciálů potvrdily, že konzumenti stále častěji zkouší silnější a speciální piva, proto i v roce letošním chystáme v tomto segmentu novinky,“ komentuje Tomáš Pluháček.

Velikonoční novinka bude zrát 60 dnů

První novinka, dle originální receptury sládkové pivovaru Nataši Rouskové, bude k dostání již na velikonoční svátky. „O jaké pivo se bude jednat, si zatím nechám jako překvapení. Mohu ale prozradit, že s jeho výrobou začínáme již nyní, jelikož v ležáckých tancích bude zrát 60 dní. Tradičně klademe důraz na klasické postupy i kvalitní regionální suroviny,“ prozrazuje Nataša Rousková. Celkem se příznivci piva Zubr mohou opět těšit na šest pivních speciálů, které se v průběhu roku objeví v nabídce.

Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr

Fanklub, nové lahve a redesign přepravek

Novinky přerovský pivovar chystá i v dalších oblastech. V létě budou představeny nové pivní lahve a redesignované přepravky a pivovar také připravuje spuštění fanklubu, jehož členové budou moci celoročně čerpat zajímavé slevy a výhody. Chybět nebudou ani spotřebitelské soutěže a oblíbené akce přímo v pivovaru jako oslava narozenin a Zubrfest.

Kdo letos získá Pečeť kvality pivovaru Zubr?

I v letošním roce bude pokračovat udílení Pečeti kvality pivovaru Zubr, kterou jsou oceňovány provozovny, v nichž je zajištěna vysoká kvalita čepovaného piva. Ke konci loňského roku se certifikátem mohlo pyšnit již 58 provozoven z Olomouckého a Zlínského kraje.

Pivo Zubr prostě chutná!

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO „České pivo“. V loňském roce rozšířil svůj sortiment o 11° ležák Zubr Grand. Pivovar získal prestižní ocenění v degustační soutěži České pivo 2015 a to v kategorii světlé ležáky (1. místo Zubr Premium), kategorii 11% světlé ležáky (2. místo Zubr Grand), kategorii výčepních piv (2. místo Zubr Classic) a kategorii tmavé pivo (2. místo Zubr Classic tmavý).

Zdroj, text a foto: Jana Dobrovská, Pivovar ZUBR, a. s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz