Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Znojmo dalo Vídni okusit svou krásu i gastronomii

Znojmo dalo Vídni okusit svou krásu i gastronomii

20. 1. 2016 – ZNOJMO – Ve dnech 14. až 16. ledna 2016 se ve Vídni uskutečnil veletrh cestovního ruchu Ferienmesse, na kterém se ve spolupráci s agenturou Czech Tourism mezi stovkami vystavovatelů z celého světa představilo i město Znojmo. Na veletrh zavítalo během čtyř dnů na 149 000 návštěvníků.

Česká republika partnerem Ferienmesse

Česká republika byla oficiálním partnerem letošního ročníku tohoto oblíbeného a hojně navštěvovaného veletrhu, organizačně vše zajišťoval Czech Tourism. Jeho stánek o rozloze 140 m2 byl svou velikostí a svým celkovým pojetím nepřehlédnutelný. Atraktivitu stánku navíc po celou dobu trvání veletrhu umocňovaly živé vystoupení cimbálové muziky a ochutnávka znojemských vín se značkou VOC Znojmo.

Znojmo se představilo na vídeňském veletrhu Ferienmesse

Znojmo lákalo na ochutnávku vín, okolní přírodu a historii města

Na stánku Czech Tourismu se prezentovaly vybrané regiony a města České republiky. Znojmo jeho návštěvníky kromě již zmíněné ochutnávky vín lákalo nejen na svou historii – městskou památkovou rezervaci, znojemské podzemí, rotundu, ale i na okolní přírodu v čele s Národním parkem Podyjí, nechyběla pozvánka na Znojemské historické vinobraní 2016.

Regionální speciality slavily úspěch

V sousední výstavní hale, která byla zaměřena na nabídku kulinářských specialit z mnoha koutů Evropy, pak každý den po celou dobu veletrhu probíhala gastro show, během níž se prezentovali a naživo zde vařili i zástupci restaurací ze Znojma a jeho okolí. Regionální speciality a svůj um předvedli kuchař Ladislav Bajcar z nově otevřeného hotelu Kateřina a kuchaři Petr Štykar a Zdeněk Dítě z restaurace hotelu Savannah. „Kuchaři si odnesli spoustu zkušeností a výborných ohlasů z publika. Jsme rádi, že jsme se takovéto akce mohli zúčastnit a věříme, že nám přinese další nové hosty,“ pochvaluje si Jakub Bulín, marketingový manažer hotelu Savannah. Jeho slova potvrzuje Ivan Kuzin, ředitel hotelu Kateřina: „Přeji hotelu Kateřina minimálně takový úspěch, jaký měla na veletrhu hovězí líčka, která náš kuchař připravil,“ dodává s nadsázkou.

Znojmo se představilo na vídeňském veletrhu Ferienmesse

Vídeňský veletrh Ferienmesse se uskutečnil ve stejném termínu jako brněnský Regiontour, mezi jehož vystavovateli se město Znojmo také představilo – v rámci společné expozice Jihomoravského kraje a svého zástupce mělo i na stánku Znojemského regionálního rozvoje.

Zdroj foto a text: Jaroslav Chaloupecký

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz