Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

GRAND RESTAURANT FESTIVAL 2016 odstartoval!

GRAND RESTAURANT FESTIVAL 2016 odstartoval!

21. 1. 2016 – ČESKÁ REPUBLIKA - Původní myšlenka festivalu byla jednoduchá: „Dát lidem možnost ochutnat vysokou gastronomii za přijatelnou cenu v klidných povánočních měsících!“ Proto jsou každoročně vybírány nejlepší a nejzajímavější restaurace v celé naší republice, aby připravily speciální degustační menu, které je předem stanoveno a jež si může každý zájemce přes internet objednat dopředu.

VII. ročník Grand Restaurant Festivalu - celorepubliková akce pro všechny příznivce kulinárních hodů probíhá 15. ledna až 29. února 2016 v 93 restauracích ve všech krajích České republiky.

02481-bila_krava_grandrestaurantfestival_2016.jpg

Mořská sasanka, prach řasy nori, jelení hřbet…

Šéfkuchaři letos připraví se svými týmy zvýhodněná festivalová menu ve třech tématech: Inspirace, Terroir a Gastronaut. Můžete se těšit na úžasné kreace vyhlášených chefů ze všech koutů země. Čeká vás např. mořská sasanka s Bloody Mary, umeboshi, ceviche z chobotnice, prach řasy nori a kaviár. Uzený pstruh a jelito, toast a wasabi sníh. Zauzený jelení hřbet, zvěřinová klobáska, uzené švestky, dýňové pyré, hříbkové krokety. Parmentier z jehněčího masa z Rudimova s česnekem a šalvějí se zapečeným bramborovým pyré. Hovězí veverka tažená v portském víně, polentová kaše s tamarindem a medová řepa. Zvěřina, ryby a drůbež na všechny možné způsoby. Restaurace využívají farmářských produktů a též sezónních a lokálních surovin.

02481-Marriott_Midtown_Grillb_grandrestaurantfestival_2016.jpg

Neplýtvejme zdroji naší planety!

Není nám lhostejné plýtvání zdroji naší planety. Proto jsme letos požádali restaurace, aby se při tvorbě svých delikates pokusily použít některou surovinu ve stylu „Taste-Waste“, aby hledaly způsoby jak omezit mrhání. Zmínit můžeme např. espumu z ořezu a kostí z kachny, chipsy ze slupek brambor, kostní polévku s  žilkami z foie gras, mousse ze zauzených kostí ze pstruha, paštika z ořezu z daňka...

02481-Etnosvet_a_grandrestaurantfestival_2016.jpg

Těšte se na Mňam Zážitky

Novinkami Grand Restaurant Festivalu je řada Mňam Zážitků, které zahájí 15. ledna 2016 Úvodní Galavečeře připravená michelinským šéfkuchařem z Francie, a prestižními chefy z Indie a Česka. Restaurace Bellevue nabídne 12 degustačních chodů od 3 chefů a hosté budou „hádat“, kdo který pokrm připravil.

02481-nautilus_grandrestaurantfestival_2016.jpg

S gastronauty na Mňam Procházku

Se skutečnými gastronauty, kteří se nebojí nových výzev a nahlíží na jídlo v širším kontextu, se vydáme na Mňam Procházku - Taste Waste s Pavlem Maurerem. Během ní ochutnáme ta nejkreativnější menu ze surovin, které by přišly nazmar - třeba jen kvůli nestandardní velikosti.

02481-Marriott_Midtown_Grill_grandrestaurantfestival_2016.jpg

Za asijskými dobrotami Mňam Rikšou

Mňam Rikša nás nejen „proveze“ vybranými asijskými kuchyněmi, ale odhalí také dvě protilehlé tváře tohoto kontinentu - spiritualitu čajového obřadu v Miyabi i svět hazardních her v Občanské plovárně. Rodinu gastronautů si užijí rodiče s dětmi, které se vyřádí při společném vaření s Markem Fichtnerem i animačních dílnách s gastronomickou tématikou v Muzeu Karla Zemana. Naopak pouze pro dospělé je určena Nez-řízená hispánská degustace, která přináší to nejlepší z Latinské Ameriky v podnicích La Bodeguita del Medio a Grand Fierro - od jedinečných steaků až po víno, rum a doutníky. Na dvoudenním Mňam Busu za Janem Žižkou a rabi Löwem se přesvědčíme, že zajímavé gastronomické dění se už dávno neodehrává pouze ve velkých městech.

02481-grandrestaurantfestival_2016_chobotnice.jpg

Skvělé jídlo a wellness péče, to jsou Mňam Balíčky

Na vlastní průzkum se můžeme vydat díky Mňam Balíčkům, které spojují špičkové kulinární požitky s ubytováním ve výjimečných lokalitách a wellness péčí. Připraveny jsou také Mňam Brunche a pro romantiky degustace v jedinečné věži hotelu Augustine s výhledem na Pražský hrad i Malou Stranu.

Více informací najdete na www.grandrestaurantfestival.cz

Zdroj foto a text: Marko Baćević

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz