Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

PEČENÉ KUŘE S NÁDIVKOU

Autor receptu
Státní zemědělský intervenční fond

Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
• 1 celé kuře
• snítka tymiánu a šalvěje
• 100 g másla
• sůl, pepř
• sladká uzená paprika
• 3 stroužky česneku

• 9 rohlíků
• 125 ml mléka
• 125 ml kuřecího vývaru
• 7 vajec
• 40 g másla
• čerstvá petržel
• 420 g uzeného masa
• sůl, pepř
• muškátový oříšek
• 60 g hrášku (mraženého)
 

Postup
Postup: 1. Předehřejte troubu na 190 °C, kuře omyjte a osušte. 2. Kuře zvenku i zevnitř osolte a opepřete, posypte uzenou paprikou. 3. Pod kůži na prsa zatlačte 50 g másla. Zbylé máslo rozetřete po kůži. 4. Dovnitř vložte oloupané rozbité stroužky česneku, šalvěj a tymián. Poté svažte nohy tak, aby z kuřete bylinky nevypadly. 5. Kuře položte na pekáč prsy dolů, podlijte asi 1 cm vody a pečte asi hodinu přiklopené. Pokud je potřeba, během pečení podlévejte vodou. 6. Po hodině otočte kuře prsy nahoru, odklopte a nechte ještě 20–30 min dopéct. 7. Vyzkoušejte, že je kuře hotové (lehce řízněte do stehna), a poté jej vyndejte z trouby. 8. Před porcováním nechte kuře 10 min odstát. Z pekáče slijte šťávu, a pokud je třeba, zredukujte ji na sporáku. 9. Na nádivku nakrájejte rohlíky na kousky a v míse je zalijte teplým mlékem a vývarem. Nechte pár minut odstát. 10. K rohlíkům vmíchejte žloutky, rozpuštěné máslo, nasekanou petržel, uzené maso nakrájené na kousky a hrášek. 11. Vše osolte, opepřete a přidejte nastrouhaný muškátový oříšek. 12. Do nádivky vmíchejte pevně vyšlehaný sníh z bílků a poté vše navrstvěte do pekáčku vymazaného máslem. Pečte v troubě společně s kuřetem dozlatova. TIP: Nádivku můžete péct i uvnitř kuřete. V takovém případě do kuřete nevkládejte bylinky, ale rozmixujte je do másla, kterým kuře potřete.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz