FORUM Liberec: Čokoládový Festival 2016
26. 1. 2016 – LIBEREC - Do Obchodního centra FORUM Liberec zamíří všichni milovníci čokolády. Od čtvrtka 28. do soboty 30. ledna 2016 se zde uskuteční již druhý ročník Čokoládového festivalu s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je pro všechny zdarma.
ČT 28/01: 14:00 – 18:00 * PÁ 29/01: 10:00 - 18:00 * SO 30/01: 10:00 – 18:00
Čokoládový Festival 2016 v Liberci, pořádaný agenturou ChrisFromParis, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 1000 m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:
- Velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
- Kulinářskou přehlídku, na které pražští šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
- Prodejní stánky partnerských organizací
Nejen čokoláda, ale i vafle, perník a bonbony
Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festivalu i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům. Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Davida Cirkvada, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: pečené fíky s karamelem a bílou čokoládou nebo dýňový krém s hoblinkami z bílé a hnědé čokolády. Chybět nebude ani šéfkuchař Jan Péter, který ukáže přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel: kuřecí stripsy smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano z čokolády nebo flambované banány s drceným pepřem, čokoládovou omáčkou a drcenými ořechy. Uvidíte šéfkuchaře Jiřího Prokeše, který bude prezentovat různé recepty jako je tortila plněná kuřecím masem s grilovanou zeleninou, čokoládovou omáčku s chilli, marinované kousky hrušek s drobenkou a čokoládovo-smetanovou omáčkou nebo chilli con carne s tmavou čokoládou a tortila chips.
Tisíc podob čokolády
Vystaveno bude více jak 1000 kusů obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty a filmové dokumenty. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ChocoMe, Kamila chocolates, Kamelie – Vino z Francie, Gold Pralines, Choco-Café, Čokoláda XC - XOCO Club, Mistr Vonka, Marmeládová Zahrada a mnohé další. Představíme také velký svatební dort, vytvořený celý z bonbonů. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, palačinky a mnoho dalšího.
Čokoláda zaplaví celou Českou republiku!
Po Liberci se Čokoládový festival chystá i do Olomouce, Plzně, Brně a dalších měst. Festivaly se budou konat v průběhu následujících měsíců, a to až do měsíce dubna. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!
Zdroj text a foto: Chris Delattre
Program Forum Liberec Čokoládový Festival 2016
Čtvrtek 28/01:
- 14:15 : Jan Péter: Grilované kachní prso s kůží, čokoládové zelí
- 14:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
- 15:00 : Martin Novák: Karamelizovaný banán s praženými mandlemi, vanilkovou zmrzlinou a hořkou čokoládou
- 15:30 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
- 15:45 : Jan Péter: Kuřecí stripsy smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano z čokolády a chilli
- 16:15 : DDM Větrník
- 16:30 : Martin Novák: Vepřová pečeně na lůžku slaninových fazolek přelité kmínovo-čokoládovou omáčkou
- 17:00 : DDM VĚTRNÍK
- 17:15 : Jan Péter: Flambované banány s drceným pepřem, čokoládovou omáčkou a drcenými ořechy
Pátek 29/01:
- 10:30 : Jan Péter: Grilované kachní prso s kůží, čokoládové zelí
- 11:00 : DDM VĚTRNÍK
- 11:15 : Jan Péter: Kuřecí stripsy smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano z čokolády a chilli
- 11:45 : DDM VĚTRNÍK
- 12:30 : Jan Péter: Flambované banány s drceným pepřem, čokoládovou omáčkou a drcenými ořechy
- 13:00 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
- 13:15 : Martin Novák: Čokoládový fondant s višněmi na červeném víně a vanilkovou zmrzlinou
- 13:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
- 14:00 : David Cirkvad: pečené fíky s karamelem a bílou čokoládou
- 14:30 : Vem Camará Capoeira Liberec
- 14:45 : David Cirkvad: vysušená panenka v horkém kakau s bylinkovou směsí
- 15:15 : Vem Camará Capoeira Liberec
- 15:30 : Martin Novák: Hovězí flank steak s grilovanou zeleninou a čokoládovými cibulkami
- 16:00 : Studio Topdance
- 16.15 : David Cirkvad: dýňový krém s hoblinkami bílé a hnědé čokolády
- 16:45 : Studio Topdance
- 17:00 : David Cirkvad: pravé italské tiramisu
Sobota 30/01:
- 10:30 : Martin Novák: Čokoládový freshcream
- 11:00 : Divokej Ir
- 11:15 : Martin Novák: Kuřecí prsíčko na lůžku pečených brambor s zázvoro-čokoládovém DEMI
- 11:45 : Divokej Ir
- 12:30 : Martin Novák. Karamelizovaný banán s praženými mandlemi, vanilkovou zmrzlinou a hořkou čokoládou
- 13:00 : Soutěž
- 13:15 : Martin Novák: Pečené husí prsíčko s bramborovým fondánem, glazurovanou karotkou a omáčkou z hořké čokolády a lesním ovocem
- 13:45 : DDM VĚTRNÍK
- 14:00 : Martin Novák: Čokoládový fondant s višněmi na červeném víně a vanilkovou zmrzlinou
- 14:30 : Jazz police
- 14:45 : David Cirkvad: Exotické lanýže s pomerančovou kůrou a chilli
- 15:15 : Jazz police
- 15:30 : David Cirkvad: vysušená panenka v horkém kakau s bylinkovou směsí
- 16:00 : Jazz police
- 16.15 : David Cirkvad: pravé italské tiramisu
- 16:45 : Studio Topdance
- 17:00 : David Cirkvad: Čokoládou špikovaný roastpork, ovoněný badyánem, limetou a skořicí
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.