Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Východní Morava zve na krásné akce s vánoční tématikou

Východní Morava zve na krásné akce s vánoční tématikou

6. 12. 2011 - VÝCHODNÍ MORAVA - Kdo má rád akce související s nadcházejícími Vánocemi, toho čeká na Východní Moravě zajímavý týden. Zvláště v jeho závěru se uskuteční mnoho akcí s touto tématikou a bude proto velmi nesnadné si mezi nimi vybrat.

Na Vánoce dlůhé noce – tak se jmenuje pořad Hradišťánku a jeho hostů, který se uskuteční v pátek 9. prosince v uherskohradišťském Klubu kultury. Vstupné je 80 korun a vystoupení začne v 18 hodin.
Jak vypadaly Vánoce na dědině, to se dozvědí návštěvníci Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, program pro veřejnost se uskuteční v sobotu 10. prosince. Umožní nahlédnout do mnoha tajemství, která jsou spojená s tímto obdobím. „Čeká Vás pestrá nabídka vánočních dárků z dílen tradičních řemeslníků s bohatým zvykoslovným programem ve Valašské dědině – oživené expozice. V Billově chalupě vaří štědračku a derou peří tetičky z Hutiska, v areálu Dřevěného městečka obcházejí lucky ze souboru Radhošť a mikulášská skupina z Valašských Klobouk. Po celý den bohatá nabídka vánočních dárků z dílen lidových výrobců,“ vzkazují pořadatelé z Dřevěného městečka a Valašské dědiny.
Krásná hudba zazní v sobotu v kostele sv. Antonína Paduánského v Dolní Bečvě na Vsetínsku. Adventní koncert v podání žáků ZUŠ Rožnov pod Rožnovem a pěveckého sboru žáků základní školy z Dolní Bečvy začne ve 14 hodin.
Koupit vše potřebné na sváteční dny bude možné od pátku do soboty na Vánočních trzích na náměstí 3. května v Otrokovicích. Ve stáncích bude připraveno výhradně vánoční zboží, na pódiu se uskuteční zajímavý program a ke koupi bude teplé občerstvení.
Společenský dům Sušil v Bystřici pod Hostýnem bude ve dnech 7. – 10. prosince vonět medem. Místní včelaři zde v těchto dnech od 8 do 16 hodin pořádají Velkou včelařskou výstavu a Medový den. V neděli 11. prosince v 16 hodin vystřídá včelí produkty vánoční hudba. K poslechu zahrají a o vánoční náladu se postarají Velký dechový orchestr Hulíňané a dětský pěvecký sbor Sboreček. V předprodeji si lze koupit vstupenky ve Studiu Oriflame - budova Komerční banky (zezadu), v úterý a pátek od 12 do 17 hodin.
Vánoční dílnu zaměřenou na výrobu ozdob z korálků pořádají v Sazovicích na Zlínsku. Navštívit ji lze v prostorách společenského sálu. Kurz povede lektorka Jarmila Adamcová z Vizovic. Je určen dospělým a starším dětem. Platit se budou jednotlivé výrobky podle spotřebovaného materiálu. Celková cena nepřesáhne 100 korun.
Nebyla by to vánoční nabídka, kdyby v ní chyběla výstava betlémů. Naprostou novinkou letošních Vánoc bude první československý mechanický betlém, který vznikl v Horní Lidči na jižním Valašsku. Ten bude pro veřejnost otevřen od 25. prosince.
Tuto neděli, 11. prosince, bude k vidění soubor betlémů v muzeu v Huštěnovicích na Uherskohradišťsku a to od 14 do 16 hodin.
Kdo do Huštěnovic vyrazí autem a jel by přes Napajedla, může se zastavit na místním zámku na Vánočním jarmarku, který se uskuteční v neděli od 10 do 18 hodin. Návštěvníkům se představí více než čtyři desítky prodejců a nejrůznějších řemeslníků. Pro děti budou připraveny nejrůznější tvořivé dílničky, podávat se bude vánoční punč a speciality ze zámecké kuchyně. Hrané prohlídky historických sálů začínají v 13, 14, 15 a 16 hodin. Hrát bude Divadlo Variace z Gymnázia Otrokovice.
Nabídka vánočních akcí na Východní Moravě je velmi pestrá. Více se o ní dozvíte na webu www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz