2. 2. 2016 - OLOMOUC - Pokud už si plánujete, co budete podnikat letos na jaře, nezapomeňte zablokovat v kalendáři víkend 14. a 15. května. V hanácké metropoli si přijdou na své milovníci dobrého jídla a pití na druhém ročníku Garden Food Festivalu.
Návštěvníci festivalu se mohou těšit na dvacítku vybraných restaurací z Olomouckého kraje, zajímavé kuchyně z celé republiky i ze zahraničí, delikatesy jako jsou hmyzí speciality,lanýže či husí játra. Stejně jako loni je velkým magnetem program na pódiu. Svoje kuchařské umění předvede Zdeněk Pohlreich s Eliškou Bučkovou, Halina Pawlowská, regionální špičky Jaroslav Klár či Přemysl Forejt, na pódiu se představí i „lanýžový kuchař“ Radim Svačina nebo "Chilliman" Tomáš Nový, který sklidil velký úspěch se svou papričkovou show.
Lidé mohou ochutnat speciální kávy, olivové oleje, sýry, sushi, husí a kachní delikatesy, oslí speciality, vegetariánská jídla, sladkosti z nejlepších cukráren, molekulární gastronomii, různé druhy piv, vín či destilátů. Navštívit mohou stánky nejlepších českých restaurací i vysokoškolské menzy, ze zahraničních kuchyní se představí Poláci, Chilané či Italové. Samostatnou sekci tvoří nejlepší regionální produkty – sýry, uzeniny, cukrářské výrobky či piva z minipivovarů. Pořadatelé nezapomínají ani na děti, pro které je připraven celodenní zábavný program.
Předprodej bude probíhat prostřednictvím sítě Ticketstream, včetně cestovních kanceláří ČEDOK a FIRO-tour. Vstupenky pořídíte také na tradičních místech v Olomouci - v Infocentru (podloubí radnice) a v Bounty Rock Café (Hálkova 2, vstup z Třídy Kosmonautů). Garden Food Festival Olomouc je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, který si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městě, kraji i v celé republice, že v olomouckém regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Podporujeme místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propagujeme gastroturistiku. Přinášíme nové trendy v gastronomii, ukazujeme zajímavé koncepty, přivážíme špičkové kuchaře.
Vstupné v předprodeji, který začal 1. února, vyjde zájemce na rovnou stokorunu. Na místě bude vstupenka o padesátikorunu dražší. Vhodným dárkem nebo překvapením může být vstupenka s 10 grešlemi (festivalové platidlo), která je v předprodeji k mání za 350 korun. Vstupenky jsou už nyní v prodeji v síti Ticketstream a na obvyklých místech – v Informačním centru v podloubí olomoucké radnice a v Bounty Rock Cafe - jsou k dostání za rovnou stokorunu (varianta s 10 grešlemi přijde na 350 korun). Na místě zaplatí návštěvníci za vstup do areálu 150 korun. Děti do 140 centimetrů mají vstup zdarma.
Zdroj text: Tomáš Kocych
Zdroj foto: Robert Mročka
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.