Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Rožnovský masopust zahájí letošní velké akce ve skanzenu

Rožnovský masopust zahájí letošní velké akce ve skanzenu

5. 2. 2016 - ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Ve znamení dobrého jídla a lidového veselí se ponese první únorová sobota (6. 2. 2016) ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Uskuteční se tam totiž tradiční Masopust, který je první velkou akcí v novém roce a také jakousi předzvěstí blížícího se ostrého startu nové turistické sezony. Dobrou zprávou pro návštěvníky je, že v sobotu 6. února bude mimořádně otevřena také Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci nad areálem Valašské vesnice.

Tradiční obchůzky a reje maškar od brzkého rána

Od rána od 9 hodin až do pozdního odpoledne se návštěvníci skanzenu budou moci zapojit do tradičních obchůzek a reje maškar v Dřevěném městečku, kde také bude po celý den hrát dechová hudba Záhořané z Prostřední Bečvy. Lidé mohou spatřit masopustní obchůzky z Valašska v podání místních folklorních souborů Javořina a Soláň. Jak probíhá masopust ve slovenské obci Prečín, přiblíží folklorní skupina Limbora. „Lidovou hru o svaté Dorotě, panně pobožného života, předvede Farní společenství dětí a mládeže Zašová a pochovávání basy se ujmou členové veterán klubu folklorního souboru Radhošť z Rožnova,“ odkrývá program Masopustu 2016 mluvčí muzea Pavlína Polášková.

Masopust v Dřevěném městečku

Soutěže o nejlepší klobásku i nejlepší tlačenku

To však nebude zdaleka všechno. Bude také možné ochutnat z pestré nabídky zabijačkových dobrot, které připravují mistři řeznického řemesla. Návštěvníkům zpestří program také 9. ročník soutěže O nejlepší valašskou klobásku a 9. ročník soutěže O nejlepší valašskou tlačenku. Nabídku řeznických firem mohou lidé ocenit v laické anketě „O nejlepší řeznický stánek“.  První 2 000 návštěvníků navíc dostane ke vstupence do muzea slosovatelný kupon. „Polovinu tohoto kuponu je zapotřebí vhodit do 13 hodin do papírové krabičky na řeznickém stánku, který budete chtít ohodnotit. Druhou polovinu je třeba uschovat. Z lístků vhozených ve stáncích budou ve 14 hodin, po vyhlášení výsledku soutěží, poprvé vylosováni dva výherci, které čekají zajímavé a hodnotné řeznické ceny,“ upozornila mluvčí muzea Pavlína Polášková na zajímavou soutěž pro návštěvníky.

Rožnov z ptačí perspektivy

Valašské muzeum v přírodě se v sobotu 6. 2. otevře v devět hodin ráno. Program k lidovému svátku masopustu skončí v šestnáct hodin. Pro ty, kteří se chtějí podívat na Rožnov z ptačí perspektivy, bude od 10 do 16 hodin mimořádně otevřena Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci.

Zdroj text: Bc. Pavlína Polášková

Zdroj foto a plakát: Valašské muzeum v přírodě Rožnov pod Radhoštěm

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz