Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Čokoládový Festival 2016 v Olomouci již tento víkend!

Čokoládový Festival 2016 v Olomouci již tento víkend!

9. 2. 2016 – OLOMOUC - Do nákupního centra Galerie Šantovka zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 12. do neděle 14. února 2016 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.

Největší čokoládový QR kód

Čokoládový Festival 2016 v Olomouci, pořádaný agenturou ChrisFromParis, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Nejprve bude v přízemním patře umístěn největší čokoládový QR kód v ČR. Tento QR kód o velikosti 3×3 metry pozve návštěvníky do posledního patra nákupního centra. Čokoládový veletrh se představí na ploše o rozloze 1000 m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:

  • Velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
  • Kulinářskou přehlídku, na které pražští šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
  • Prodejní stánky partnerských organizací

Čokoládový festival v Olomouci

Nejen čokoláda, ale i vafle, perník a bonbony

Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festivalu i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům. Návštěvníci se mohou těšit např. na kulinářské přehlídky šéfkuchařů z restaurace Lobster, Jaroslava Klára nebo z restaurace Benada, Petra Formánka, kde mohou zhlédnout přípravu neobvyklých jídel: mexická čokoládová omáčka Mole Poblano s kuřecím masem. Budeme mít také potěšení vám představit Davida Cirkvada a Jana Petera, oficiální kuchaře Čokoládové výstavy, kteří nám připraví výborné pokrmy jako lososa na čokoládě či Valentýnskou paellu. Důležitou událostí dne bude také přítomnost Lucie Průšové, nejlepší cukrářky ČR, která bude děti učit, jak vyrobit pralinky. A na závěr budou moci diváci shlédnout i práci žáků Střední školy gastronomie a služeb. Pořádáme také workshopy pro děti, kde můžete ozdobit a dělat pralinky.

Pozor! Čokoládový Festival se bude konat v horním patře nákupního centra.

Stovky obalů čokolád z celého světa

Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 200 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil pan Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností: ChocoMe, Kamila chocolates, Italské speciality, Kamelie – Vino z Francie, Eva Café, Chocothérapia, Mr. Vonka, ChocoBonte, Gold Pralines, Choco-Café, Čokoláda XC - XOCO Club, Lenka Glosová, Passion Chocolate, Seneca Café, BonBon, Amali Chocolaterie, Marmeládová Zahrada a mnohé další., …

Čokoládový festival v Olomouci

Dvoumetrové srdce jako oslava svátku zamilovaných

A na oslavu svátku Svatého Valentýna bude na akci umístěno velké, 180 cm vysoké srdce, naplněné bonbony, čokoládou a pralinkami. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít! Představíme také velký perníkový svatební dort. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, čokoládový kebab, ovoce s čokoládou, … a mnoho dalšího.

Čokoláda zaplaví celou republiku!

Po Olomouci se Čokoládový festival chystá i v Teplicích, Plzni, Brně a dalších městech. Festivaly se budou konat v průběhu následujících měsíců, a to až do dubna.

Zdroj foto a text: Agentura ChrisFromParis

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz