Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Festival Culturea se připravuje na duben

Festival Culturea se připravuje na duben

15. 2. 2016 - ZLÍN – Město Zlín se 14. a 15. dubna 2016 znovu stane místem setkání dvou vzdálených světů a odlišných kultur. Ve 14|15 Baťově institutu proběhne totiž festival Culturea, který již počtvrté pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Tentokrát bude tématem Vietnam a Španělsko.

Život a kultura dvou cizích zemí

Cílem festivalu je představit návštěvníkům život a kulturu dvou cizích zemí. Jedna z nich je svou polohou a náturou Česku vždy o něco bližší, ta druhá bývá naopak vzdálená a exotická. Festival seznamuje veřejnost zejména s gastronomií, uměním a tradicemi obou zemí.

02522-Culturea-vizual.jpg

Na skok do Vietnamu

První den festivalu se zaměří na Vietnam. Pro návštěvníky bude připraveno několik tanečních vystoupení skupiny Âu Cơ, workshop přípravy vietnamské kávy pod taktovkou Dak Lak Coffee z Prahy nebo lifecooking, při němž kuchař Tran Hoang připraví polévku pho a jarní závitky. Součástí programu bude také přednáška od Centra pro integraci cizinců a vystoupení talentované zpěvačky Trang Le.  Celý den zakončí promítání vietnamského filmu Banánové děti.

Cestujeme po Španělsku

Druhý festivalový den představí kulturu Španělska. Návštěvníci se mohou těšit na přednášku o cestování po Španělsku od doktora Jana Mlčocha z Ostravské univerzity, na ukázku a výuku flamenkových tanců od Studia Gemini ve Zlíně nebo na výlet do světa španělské hudby. O kulturní zážitek se postará Divadlo Mandragora ze Zlína se svým inscenovaným čtením. Festival bude zakončen after party ve stylu španělské fiesty.

Záštitu nad festivalem převzalo Velvyslanectví Španělska v České republice a Česko-vietnamská společnost spolu se svým předsedou panem Marcelem Winterem.

Zdroj foto a text: Martina Bolatzká

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz