Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

O VÍKENDU OCHUTNÁTE NEJLEPŠÍ ČEPOVANOU „JEDENÁCTKU“ A ZAŽIJETE NEFALŠOVANÉ LADOVSKÉ VEPŘOVÉ HODY

O VÍKENDU OCHUTNÁTE NEJLEPŠÍ ČEPOVANOU „JEDENÁCTKU“ A ZAŽIJETE NEFALŠOVANÉ LADOVSKÉ VEPŘOVÉ HODY

23. 2. 2016 – VELKÉ POPOVICE - Poctivé zabijačkové speciality, ochutnávka pivní novinky - černého nefiltrovaného Kozla, speciální prohlídky pivovaru rozšířené o školu čepování piva, ručně tvarované sochy z ledové tříště, tradiční řemesla i masopustní průvod. To vše a mnoho dalšího nabídne v sobotu 27. února od 10 do 15 hodin velkopopovický pivovar na 7. ročníku Ladovských vepřových hodů.

Pivo poteče proudem!

7. ročník Ladovských vepřových hodů opět nabídne v areálu Velkopopovického pivovaru bohatý program a bezpočet gurmánských zážitků. Nebudou chybět jitrnice, jelita, škvarky, tlačenka, prejt, ovar a další zabijačkové speciality. V nabídce se objeví i pekařské a cukrářské výrobky od místních výrobců. „Na prohlídkách se bude degustovat novinka velkopopovického pivovaru - Kozel Černý nefiltrovaný a ve škole čepování, která je součástí rozšířené prohlídky pivovaru si návštěvníci mohou, pod dohledem pivovarského odborníka, sami načepovat nefiltrovaného světlého Kozla, “ říká sládek velkopopovického pivovaru Petr Kofroň. Prohlídky pivovaru začínají každou půlhodinu od 10.30 do 15 hodin. Ten kdo se prohlídky nezůčastní se může osvěžit ve stáncích, kde poteče proudem Kozel 11° - vítěz soutěže Zlatý pohár Pivex – Pivo 2016 v kategorii Nejlepší „jedenáctka“, Kozel Černý a pro řidiče bude k dispozici nealkoholický Birell.

02535-ladovske_veprove_hody.jpg

Kováři, řezníci i výtvarníci

Ladovské vepřové hody oživí také tradiční česká řemesla. Své umění představí kováři s ohnivou výhní, košíkáři a výrobci keramiky. Po poledni předvedou řezničtí mistři Tomáš Hudera a Petr Vítek ukázku bourání masa. Výtvarník Jan Komárek, vytvoří nejrůznější sněhové sochy z ledové tříště, kterou poskytne místní zimní stadion a po celou dobu akce budou vystavena díla výtvarného kroužku na téma Zabíjačka. Během dopoledne vystoupí místní umělecké školy a odpoledne zahraje na klávesy a saxofon skupina Carols. „Je to první akce po vánocích a lidé mají tendenci vyjít ven, setkat se, „poklábosit“ u piva - co se stalo, co plánují, ohřát se u ohňů a dát si něco tradičního. Většinou na hodech poobědvají a nakupují řeznické výrobky,“ popisuje atmosféru Petr Kofroň. Návštěvníci budou mít možnost si vybrat i z mnoha regionálních výrobků, své zboží nabídnou výrobci perníku, koblih, sýrových placek, štrůdlů a dalších dobrot. Z Kozlího obchodu si návštěníci mohou na památku odnést trkací půllitr, rohaté čepice a další originální suvenýry. Obchod bude otevřený od 10 do 16 hodin. Vstup na akci je zdarma, prohlídkové trasy pivovaru dle standartního ceníku. Více informací na www.laduv-kraj.cz

Akci pořádá pivovar Velké Popovice společně s obcí Velké Popovice, Mikroregionem Ladův kraj a MAS Říčansko.

Zdroj text: Vladimír Jurina

Zdroj foto: Facebook Ladův kraj

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz