Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Čas předvánoční je plný jarmarků

Čas předvánoční je plný jarmarků

12. 12. 2011 - VÝCHODNÍ MORAVA – Čas předvánoční je časem jarmarků a trhů. Na Východní Moravě to platí bezezbytku. Akce tohoto typu s bohatými kulturními programy se uskuteční v mnoha městech i obcích.

Dlouholetou tradici má Vánoční jarmark na zlínském náměstí Míru, letos se uskuteční od úterý 13. prosince bude až do čtvrtka 22. prosince. Zúčastní se ho 146 prodejců, kteří se budou ve stáncích střídat, takže každý den si budou moci zájemci vybírat z nového zboží. Součástí akce bude také Ježíškova pošta a dřevěný Betlém. „Velice zajímavý bude kulturní program, probíhat bude na pódiu. Opět se budou zpívat koledy a to ve středu 14. prosince od 18 hodin, zpěvníky jsou pro zájemce připravené v Městském informačním a turistickém středisku, k půjčení budou i na místě,“ prozradila Pavla Julinová, vedoucí oddělení cestovního ruchu, vnitřních a vnějších vztahů magistrátu. Během Vánočního jarmarku bude možné koupit i kapra, prodávat se budou až do pátku 23. prosince. Více o programu na www.zlin.eu.
Hned dvě akce – trhy a jarmark – se konají v Kroměříži. Vánoční trhy jsou k navštívení na Velkém náměstí až do pondělí 19. prosince. Denně nabízí kulturní program, ke koupi jsou například keramika, košíky, ovčí výrobky, kůže, umělecký kovář, vánoční ozdoby dřevěné hračky, domácí zabijačka, punč, svařené víno nebo medovina. Předvánoční jarmark bude o nadcházejícím víkendu hostit Květná zahrada. V sobotu 17. prosince se program odehraje od 10 do 15 hodin. Jeho součástí bude zdobení perníčků v podání SŠ Hotelová a služeb. V neděli 18. prosince se program uskuteční od 10 do 16 hodin a k vidění bude ukázka lidových řemesel v podání Josefa Špelinga, uměleckého řezbáře z Valašských Klobouk.
V plném proudu je Vánoční jarmek před Kinem Máj v Uherském Brodě, potrvá až do neděle 18. prosince, každý den od 10 do 16 hodin. A na co se můžete těšit? Na perníčky, baňky, drátkování, řezbářství, papírové variace, háčkování, paličkování, korálky, keramika, malování na hedvábí, tiffany … si tu můžete zkusit vytvořit nebo „jen“ koupit.
Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti je plné Vánočního jarmarku lidových a uměleckých řemesel a to až do čtvrtka 22. prosince. Na každý den je připravený jedinečný program, více se o něm dozvíte na http://www.vychodni-morava.cz/akce/38116/.
Na tradiční Vánoční jarmark s domácí zabíjačkou zve také město Karolinka a místní Základní umělecká škola Karolinka. Uskuteční se v pátek 16. prosince od 9 hodin na Radničním náměstí. Příchozí si můžou nakoupit ve stáncích uzeniny, sýry, perníky, medovinu bebo vánoční aranžmá. V programu nechybí ani řada vystoupení, jak ZUŠ, tak i dětí z MŠ, zazpívá také mužský sbor Lumír a sbor Polanka. V 18.15 oblohu rozzáří ohňostroj. Více informací na telefonním čísle 739 322 851 nebo v Informačním centru.
Živá zvířátka a betlém ozvláštní Vánoční jarmark v Huštěnovicích na Uherskohradišťsku, které pořádá místní muzeum v neděli 18. prosince od 14 hodin. V kulturním programu vystoupí děti MŠ a ZŠ Huštěnovice Folklorní kroužek "Děcka z Huštěnovic" vystoupí v pásmu Ave Maria. Zahraje cimbálová muzika Cifra, muzeu bude k vidění výstava betlémů.
Nabídku uzavírá Vánoční jarmark ve Valašském Meziříčí, jeho program trvá dokonce až do Štědrého dne. Také jeho organizátoři připravili originální program se spoustou produktů a zábavy. Inspirovat k návštěvě se můžete na http://www.vychodni-morava.cz/akce/38815/.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz