29. 2. 2016 - Olomouc – Ačkoliv do konání festivalu zbývají více než dva měsíce, jeho podoba je den ode dne zřetelnější. Většina z loňských více než sedmi desítek vystavovatelů již přislíbila svoji účast. Rostoucí zájem ze strany restaurací, výrobců i prodejců regionálních specialit a delikates různého druhu si pro letošní rok vynutil rozšíření areálu Garden Food Festivalu o plochu takzvané letní scény.
Tradiční ikonu festivalu, šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který bude vrcholem nedělního dne, letos mimo jiné doplní známá scenáristka a moderátorka Halina Pawlowská, která se představí se svými recepty v sobotu. První den festivalu bude znovu přítomen Český rozhlas Radiožurnál, který zprostředkuje atmosféru pikniku pod širým nebem v živém vysílání z výstaviště.
„V současné době tvoříme program na pódiu. Naší ambicí je nabídnout minimálně tutéž kvalitu, jako v loňském roce. Nechci to zakřiknout, ale pokud vše dopadne, v mnohých ohledech návštěvníky mile překvapíme“, říká Pavel Vysloužil, jeden ze zakladatelů festivalu. „Již nyní mohu garantovat účast regionálních kuchařských špiček Jaroslava Klára, Přemka Forejta či Tomáše Levého, který nedávno přesídlil do Olomouce. Dále se představí Radim Svačina s lanýžovými variacemi nebo šéfkuchař špičkové brněnské restaurace Borgo Agnese Roman Loubal.“
Vstupenky za zvýhodněnou cenu 100 Kč jsou stále k dispozici v síti Ticketstream, v Informačním centru v podloubí olomoucké radnice a v Bounty Rock Cafe na třídě Kosmonautů v Olomouci.
Zdroj foto a text: Tomáš Kocych
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.