Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Obliba baristiky stoupá aneb NA PŘÍMCE MŮŽEŠ OBJEVIT SVŮJ TALENT

Obliba baristiky stoupá aneb NA PŘÍMCE MŮŽEŠ OBJEVIT SVŮJ TALENT

9. 3. 2016 – ZNOJMO - Střední škola na Přímětické ve Znojmě dává příležitost aktivním studentům, tedy těm, kteří nechtějí svůj talent „pohřbít“ na zbytek života. V rámci školy i mimoškolních aktivit mohou sbírat zkušenosti.

Baristika na Přímětické

Specialitou je zde příprava kávy. Přesněji řečeno baristika. Nejenom v tomto oboru sledujeme, kde se co děje, a hledáme akce.  Získané informace předáváme dál studentům. Kromě toho, že zajímavé akce hledáme, tak každou chvíli sami nějakou pořádáme. Žáci mají možnost potkat zajímavé lidmi a získat informace, které nikde jinde nenajdou. Třeba právě na kurzech pro baristy.

02556-primeticka_znojmo_kurz_barista_kava.jpg

Kurz pro specialisty pod vedením Andrey Jančíkové

Ve dnech 18. – 19. 2. 2016 se uskutečnil kurz, který je určen specialistům na přípravu kávy.  Jeho vedení se ujala Andrea Jančíková, absolventka četných kurzů v České republice i zahraničí. Vyučující, která stála u kolébky baristické osvěty a baristických soutěží ve Znojmě. S účastníky se nejprve podělila o teoretické znalosti zaměřené na pěstování i zpracování kávy. V praktické části je pak učila připravovat espresso a cappuccino dle zásad zdravé kávy. K tomu neodmyslitelně patří také péče o kavárenskou techniku, pomůcky a inventář.

02556-primeticka_znojmo_barista_1.jpg

Poznej pomůcky, popis kávovar a připrav kávu

Po dvou dnech nabitých informacemi a zážitky čekal všechny zúčastněné test teoretických vědomostí a praktická zkouška. Studenti museli rozpoznat speciální pomůcky pro baristy, popsat kávovar, demonstrovat nastavení kávomlýnku, provést čištění kávovaru a příslušenství. Ve druhé části předváděli frekventanti své praktické dovednosti. Připravovali kávu a kávové speciality. Ti odvážnější dokonce zdobili kávové nápoje. Milovníkům dobré kávy svítá naděje, že úspěšní absolventi kurzů budou své vědomosti a dovednosti předávat a používat dále, abychom si v kavárnách pochutnali vždy jen na lahodné kávě.

02556-primeticka_barista_znojmo_kava.jpg

Kurz pro baristy už koncem března!

Další kurz pro milovníky kávy se bude konat 24. – 25. 3. 2016. Do budoucna uvítáme větší zájem veřejnosti o baristické vzdělávání. Naším přáním totiž je, aby se zlepšila kávová kultura na Znojemsku.

02556-primeticka_kurz_barista_znojmo.jpg

Zdroj text a foto: Ing. Andrea Jančíková

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz