Autor receptu
Jiří Kudláček
Recept pro vás uvařil
Jiří Kudláček
Wellness hotel Pohoda v Luhačovicích
(na fotografii vlevo)
Postup
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a vmícháme do ní cukr. Našleháme do pěny a za stálého šlehání postupně přidáváme žloutky. Šleháme tak dlouho až je pěna hustá. Pak do ní vmícháme pevný sníh z bílků a krupicového cukru a prosátou mouku. Vysypanou formu o průměru 22cm naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 55minut. Upečený korpus dáme vychladit na 15 minut na mřížku, potom překlopíme na pečící papír posypaným moučkovým cukrem. Korpus překrojíme na dvě stejné poloviny, promažeme marmeládou a spojíme, zbylou marmeládou pomažeme celý dort a potřeme čokoládovou polevou, kterou vyhladíme a necháme do druhého dne odležet. Nakrájený dort ozdobíme domácí šlehačkou a podáváme.
Další delikatesy, které Jiří připravuje, můžete ochutnat například na Food Festivalu v Luhačovicích, který proběhne 17. srpna 2013.