Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Čokoládový dort s domácí marmeládou

Autor receptu
Jiří Kudláček

Recept pro vás uvařil
Jiří Kudláček
Wellness hotel Pohoda v Luhačovicích
(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
120g kvalitní čokoláda na vaření, 120g másla, 40g cukr moučky, 6 vajec, 160g cukr krupice, 120g polohrubé mouky, 200g domácí marmelády (pokud není domácí, můžeme samozřejmě použít kupovanou),200g čokoládové polevy, tuk a mouka na vysypání formy.
 

Postup
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a vmícháme do ní cukr. Našleháme do pěny a za stálého šlehání postupně přidáváme žloutky. Šleháme tak dlouho až je pěna hustá. Pak do ní vmícháme pevný sníh z bílků a krupicového cukru a prosátou mouku. Vysypanou formu o průměru 22cm naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 55minut. Upečený korpus dáme vychladit na 15 minut na mřížku, potom překlopíme na pečící papír posypaným moučkovým cukrem. Korpus překrojíme na dvě stejné poloviny, promažeme marmeládou a spojíme, zbylou marmeládou pomažeme celý dort a potřeme čokoládovou polevou, kterou vyhladíme a necháme do druhého dne odležet. Nakrájený dort ozdobíme domácí šlehačkou a podáváme. Další delikatesy, které Jiří připravuje, můžete ochutnat například na Food Festivalu v Luhačovicích, který proběhne 17. srpna 2013.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz