Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

AKC ČR gratuluje: Kulinářské medaile zamířily (opět!) do Česka

AKC ČR gratuluje: Kulinářské medaile zamířily (opět!) do Česka

9. 3. 2016 – PRAHA - Radek Vach a Zbyněk Ženíšek, sehrané duo sous-chefů TOP HOTELu Praha, září nadšením: z kulinářského šampionátu ve Stuttgartu si přivážejí 2 stříbrné a 2 bronzové medaile. Na veletrhu Stuttgart INTERGASTRA je vybojovali v kulinářsko-umělecké disciplíně zvané carving.

Malí filmoví hrdinové Radka Vacha

Ve Stuttgartu se bojovalo ve dvou disciplínách: předpřipravená kompozice a „life carving“. Radek Vach připravil sousoší „Malí filmoví hrdinové“, se kterým v obou kategoriích vybojoval vzácnou stříbrnou medaili. „Nechal jsem se inspirovat mými oblíbenými animáčky, například filmem Ratatouille“, říká Radek. „Využil jsem rozmanité druhy ovoce a zeleniny, zelené i cukrové melouny, kořen taro, dýně, červenou řepu i bílou ředkev.“

02557-carving_1.jpg

Radek na sebe dále prozradil, že vaření i umění jej baví už odmalička, jako malý chodil na výtvarku a v kuchyni TOP HOTELu Praha čaruje už patnáctým rokem.

02557-vach_kuchar_carving.jpg

Piráti z Karibiku Zbyňka Ženíška

Zbyněk Ženíšek svou kompozici zaměřil na filmové postavy ze série Piráti z Karibiku. V obou kategoriích vybojoval bronzovou medaili. Veletrh Stuttgart INTERGASTRA je prestižní mezinárodní gastronomický veletrh, který se konal koncem února ve Stuttgartu a který letos navštívilo 95.000 návštěvníků.

02557-pirati_karibik_carving.jpg

Soutěž v carvingu, neboli uměleckém vyřezávání ovoce a zeleniny, se konala jako jedna ze tří gastronomických soutěží konaných v rámci veletrhu a je považována za přípravu na říjnovou gastronomickou olympiádu IKA v německém Erfurtu.

02557-carving_kuchar_zenisek.jpg

Světové duo umí proměnit ovoce i led

Duo Vach-Ženíšek už tradičně reprezentují nejen TOP HOTEL Praha, ale celou Českou republiku v uměleckém vyřezávání ovoce a z různých domácích i mezinárodních soutěží už mají pěknou sbírku medailí, včetně těch zlatých z mistrovství světa v Lucemburku. Dohromady také drží světový rekord v počtu vyřezaných melounů na jednom místě. V TOP HOTELu Praha se samozřejmě přednostně věnují vaření vynikajících pokrmů teplé kuchyně, svým uměním však často obohacují prezentaci pokrmů rozličných rautů, které TOP HOTEL Praha připravuje například i pro Pražský hrad. Kromě ovoce a zeleniny dokáží rovněž vyřezat nádherná umělecká díla z ledu. Přesvědčit se o tom mohli například praktiční lékaři, kterých se do TOP HOTELu Praha sjelo na Kongres primární péče na 1500. Hned u vchodu účastníky vítalo velké ledové sousoší: do ledu byl vytesán znak kongresu, který byl doplněn obřími ledovými vázami s živými květy. Ledové sochy, které se začínají připravovat téměř měsíc dopředu, byly vytvořeny jako dárek pro návštěvníky kongresu. Zároveň si zde hosté mohli prohlédnout výstavku uměleckých děl, kterými se Zbyněk Ženíšek a Radek Vach úspěšně prezentovali na veletrhu Stuttgart INTERGASTRA.

Zdroj text: AKC ČR

Zdroj foto: TOP HOTEL Praha

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz