Štamgast & Gurmán

Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu

4 ks hermelínu

100 g vlašských ořechů

4 stroužky česneku

2 cibule

2 chilli papričky

1 l slunečnicového oleje

čerstvý tymián, rozmarýn a majoránka
 

Postup
Hermelín vznikl pod rukama českých sýrařů po 1. světové válce jako „Přibyslavský camembert“, jeden z prvních českých měkkých sýrů s ušlechtilou bílou plísní na povrchu u nás. Vyráběl se v Hesově u Přibyslavi v mlékárenském družstvu, které je dnes známé jako Pribina. Název Hermelín vymyslel pozdější šéf společnosti Madeta Ing. Josef Hojdar, který ho vybral s ohledem na podobnost jemného plísňového povrchu s královským pláštěm z hermelínu. Po tomto malém historickém gastrookénku už zbývá jen pár těchto „králů sýrů“ vydlabat, naplnit skvěle dochucenou směsí a „pořádně jim naložit“. Postup: 1. Hermelíny podélně rozřízněte na poloviny a lžičkou vydlabejte středy. 2. Vydlabaný obsah v misce promíchejte s nasekanými ořechy a utřeným česnekem. Dochuťte solí a pepřem. 3. Vydlabané půlky hermelínů naplňte připravenou směsí a přiklopte druhou polovinou sýra. 4. Vršky hermelínů posypte čerstvými, čerstvě nasekanými bylinkami a narovnejte do sklenice. Střídavě je prokládejte kroužky cibule a rozříznutými chilli papričkami.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz