9. 3. 2016 - BRNO - Do Obchodního centra Campus Square v Brně zamíří všichni milovníci čokolády. Od čtvrtka 10. do soboty 12. března 2016 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je pro všechny zdarma.
ČT: 14:00 – 18:00 // PÁ: 10:00 - 18:00 // SO: 10:00 – 18:00
Čokoládový Festival 2016 v Brně, pořádaný agenturou ChrisFromParis, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.
Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:
• velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
• kulinářskou přehlídku, na které pražští šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
• prodejní stánky partnerských organizací
Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festivalu i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníkům a bonbonům.
Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Davida Cirkva, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: vysušena panenka v horku kakau s bylinkovou směsi nebo dýňový krém s hoblinkami z bílé a hnědé čokolády. Chybět nebude ani šéfkuchař Jan Peter, který ukáže přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel - kuřecí stripsy smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano z čokolády nebo flambované banány s drceným pepřem, čokoládovou omáčkou a drcenými ořechy.
Vystaveno bude více jak 200 ks obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty a dokumenty.
Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ChocoMe, Kamila chocolates, Kamelie – Vino z Francie, Gold Pralines, Choco-Café, Chocothérapia, Seneca, Marmeládová Zahrada a mnohé další.
Představí také velký svatební dort, vytvořený celý z bonbonů. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, palačinky a mnoho dalšího.
Po Brně se Čokoládový festival chystá i do Plzně, Prahy a dalších měst. Festivaly se budou konat v průběhu následujících měsíců, a to až do měsíce dubna. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!
Čtvrtek 10. března:
• 14:15 : Jan Péter: Grilovaná kuřecí prsa podávaná s omáčkou z vína, čokolády a zázvoru
• 14:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
• 15:00 : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
• 15:30 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
• 15:45 : Jan Péter: Kousky lososa s omáčkou z bílé čokolády citrusové šťávy
• 16:15 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
• 16:30 : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
• 17:00 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
• 17:15 : Jan Péter: Grilované kachní prso s kůží, čokoládové zelí
Pátek 11. března:
• 10:15 : Jan Péter: Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
• 11:00 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
• 11:30 : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
• 11:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
• 12:30 : Jan Péter: Kuřecí stripsy smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano z čokolády a chilli
• 13:15 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)• 13:30 : Jan Péter: Kousky lososa s omáčkou z bílé čokolády citrusové šťávy
• 13:45 : Capoeira Caracao
• 14:30 : Jan Péter: Grilované kachní prso s kůží, čokoládové zelí
• 15:15 : Capoeira Caracao
• 15:30 : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
• 16:15 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
• 16:30 : Jan Péter: Grilovaná kuřecí prsa podávaná s omáčkou z vína, čokolády a zázvoru
• 17:00 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
• 17.15 : Melinda Varga: výrobek pramínky
Sobota 12. března
• 10:15 : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
• 11:00 : Pure Yoga Studio
• 11:30 : Melinda Varga: výrobek pramínky
• 11:45 : Pure Yoga Studio
• 12:30 : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
• 13:00 : Soutěž
• 13:30 : David Cirkvad: Čoko makarony s čoko naplní
• 14:30 : David Cirkvad: vysušena panenka v horku kakau s bylinkovou směsi
• 14:45 : Soutěž
• 15:30 : David Cirkvad: Exotické lanýže s pomerančovou kůrou a chilli
• 15:45 : Mažoretky LILI
• 16:30 : David Cirkvad: Špikovaný čokoládou roastpork, ovoněny badyánem, limetou a skořici
• 17:00 : Mažoretky LILI
• 17.15 : David Cirkvad: Čoko makarony s čoko naplní
Více na www.cokoladovy-festival.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.