14. 3. 2016 – PLZEŇ - Přes třicet zahraničních studentů si ve Velkých Popovicích vyzkoušelo jak propojit firemní společenskou odpovědnost a marketing značky Excelent.
Na sklonku února Plzeňský Prazdroj realizoval dvoudenní seminář pro vysokoškolské studenty. Vzdělávací projekt proběhl v rámci spolupráce Prazdroje a programu CEMS (globální aliance vysokých škol a korporátních partnerů, poskytující mezinárodní magisterské studium) při Vysoké škole ekonomické v Praze.
Ve dnech 25. – 26. února mělo přes třicet českých i zahraničních studentů možnost nahlédnout nejen do tématiky CSR, ale také poznat pivovar ve Velkých Popovicích a udělat si obrázek o otevřené a přátelské firemní kultuře Plzeňského Prazdroje. „Během dvoudenního semináře s Plzeňským Prazdrojem jsem se dozvěděl mnohé o technologiích a nejnovějších trendech v oblasti pivovarnictví. Velmi příjemně mě překvapilo, kolik úsilí a zdrojů společnost vynakládá na oblast CSR. Pravděpodobně nejsilnějším zážitkem pro mě pak byla možnost navštívit a vidět naživo fungování čističky odpadních vod, kterou společnost vlastní,“ popsal své dojmy ze semináře student Adnan Drnda. O zkušenosti se se studenty podělili specialisté na společenskou odpovědnost firem a vrcholní manažeři firmy, v čele s členkou představenstva a ředitelkou firemních vztahů a komunikace Drahomírou Mandíkovou. V rámci dvoudenního semináře dostali studenti možnost nahlédnout do základních principů firemní společenské odpovědnosti, zjistili, jak v této oblasti správně nastavit cíle, prohlédli si čističku odpadních vod i samotný velkopopovický pivovar. „V rámci dvoudenního semináře si studenti mohli sami vyzkoušet, jakým způsobem lze pracovat s marketingovou komunikací ve vztahu k nejrůznějším CSR aktivitám, což je trend poslední doby, který bude i nadále nepochybně celosvětově na vzestupu,“ říká Natália Uhrecká senior specialistka Talent managementu Plzeňského Prazdroje.
Zdroj text a foto: Judita Urbánková
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.