Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

VELIKONOCE NA VALAŠSKU

VELIKONOCE NA VALAŠSKU

21. 3. 2016 – ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Bohatý program připravilo Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm na prodloužený velikonoční víkend.

Na BÍLOU SOBOTU 26. března je od 9.00 hod. připraven jarmark velikonočního zboží – bohatý výběr kraslic, tatarů, rapáčů, píšťalek, velikonočně zaměřené keramiky, pokrmů postních i svátečních. Po celý den bude pro dobrou pohodu vyhrávat rožnovská cimbálová muzika Javořina a ludová hudba Kubalovci ze Staré Bystrice.

Na HOD BOŽÍ VELIKONOČNÍ v neděli 27. března nabídne valašské muzeum bohatý kulturní program. Cimbálová muzika Kašava přivítá návštěvníky na pódiu u rybníčka. Dřevěným městečkem budou obcházet klapotáři z Loučky, v Billově chalupě tetičky připraví jarní polévku a budou barvit vajíčka. „Hu, hu, hu, jaro už je tu“ je název programu, ve kterém se v 11.00 hod. a ve 13.30 hod. představí soubor Ostravička z Frýdku-Místku. Od 15.00 hod. bude pódium Janíkovy stodoly patřit souboru Dolina ze Starého Města u Uherského Hradiště. Varhanní koncert Pavly Mikšánkové v 10.30 hod. a vystoupení pěveckého sboru Ondrášek z Nového Jičína se sólisty si nenechte ujít ve 12.30 hod. a ve 14.30 hod. v kostele sv. Anny. A zkrátka nepřijdou ani ti, kteří se budou chtít podívat, jak se pletou tatary, zdobí kraslice či vyrábějí březové metličky.

ČERVENÉ PONDĚLÍ 28. března bude ve skanzenu od 9.00 hod. ve znamení sváteční šmigrustové pohody, kterou ještě umocní rožnovská cimbálová muzika Jánoš a Radegast z Frenštátu pod Radhoštěm. V 11.00 hod. a ve 14.00 hod. se s jarními zvyky, písněmi a říkadly představí dětský folklorní soubor Maleníček z Lipníku nad Bečvou.

Zdroj text a foto: Valašské muzeum v přírodě, Rožnov pod Radhoštěm

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz