22. 3. 2016 – MARIÁNSKÉ LÁZNĚ - Ve čtvrtek 31. března 2016 se v Mariánských Lázních v Gourmet Hotel Restaurant Villa Patriot bude konat nevšední kulinářský svátek v podobě degustačního večera, na kterém bude vařit a prezentovat svoje jídla jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Jan Punčochář.
Společně s týmem kuchařů Villy Patriot sestaví a uvaří pro tento večer speciální degustační menu.
Jan Punčochář má bohaté zkušenosti z michelinských restaurací Hangar 7 a Tim Raue. Jako kuchař také působil v přední švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde působil deset let. Nyní si jeho autentickou a nezaměnitelnou kuchyni můžete vychutnat v pražském restaurantu Grand Cru.
Welcome drink - Codorniu Anna de Codorniu Blanc de Blancs Magnum
MENU
1) Smažená ústřice s yuzu a papriková salsa
& Champagne Michel Arnould Blanc de Noirs
2) Mušle Sv. Jakuba se zeleným chřestem a „créme brulée“ z medvědího česneku
& Domaine des Berthiers Pouilly Fumé 2013
3) Silný vývar z kohoutích hřebínků s raviolkami z trhaného kohouta a foie gras
& Weingut Huber Weisser Burgunder 2013
4) Pošírovaná treska se zeleným hráškem a lišky
& Domaine Long Depaquit Chablis 1er Cru Les Vaucopins
5) Pluma z Iberijského vepře s cizrnou a jeřabinami
& Lopez de Heredija Vina Tondonia Tinto Reserva 2003
6) Květáková pěna s vanilkovou zmrzlinou
& J. J. Prüm Riesling Wehlener Sonnenuhr Spätlese 2008
7) Nugát z mléčné a hořké čokolády s malinovým sorbetem a malinami
& Graham's Late Bottled Vintage 2009
Zdroj text a foto: Ondřej Hampl
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.