24. 3. 2016 – PLZEŇ - V týdnu 22. - 26. února se zaměstnanci Plzeňského Prazdroje mohli zapojit do programu Dny zdraví. Na pracovišti je čekalo čerstvé ovoce, zdravotní prohlídky, cvičení pod vedením profesionálních trenérů, přednášky o zdravém životním stylu, webová stránka zaměřená na zdravé stravování i speciální nabídka v závodním stravování orientovaná na zdravou výživu a mnohé další aktivity prohlubující zájem o zdraví.
Desetičlenný tým pod vedením manažera zaměstnaneckých vztahů Milana Kozy připravil zaměstnancům ve všech pivovarech Plzeňského Prazdroje i v obchodním centru v Praze týden plný zdraví. Hlavní část Dnů zdraví spočívala v kruhovém programu celkové péče o fyzickou stránku člověka. Na úvodním stanovišti každý získal přehled o celém programu a mohl vyrazit na jednotlivá stanoviště, na kterých odborníci měřili tlak, stanovili BMI (Body Mass Index) a zároveň poradili, jak zlepšit celkovou tělesnou kondici. Na dalších stanovištích si zájemci mohli nechat změřit tlak a kapacitu plic, vyšetřit kosterní konstrukci těla či mateřská znaménka a získat základní informace o onkologických onemocněních. Součástí programu byly také přednášky o zdravém životním stylu a cvičení na pracovišti, během něhož trenéři procházeli kanceláře a předváděli zaměstnancům protahovací a posilovací cviky, zaměřené na dlouhodobé strnulé polohy při práci u počítače.
„Plzeňský Prazdroj nabízí svým zaměstnancům nejrůznější benefity. Samozřejmostí je pět týdnů dovolené, možnost využít jeden den v roce pro dobrovolnické aktivity, příspěvky na zdravotnickou péči, dopravu a připojištění, ale nezapomíná se ani na sportovní a kulturní vyžití. Pivovar zároveň poskytuje poukázky na nákup piva, dotované stravování a pivo na dovolenou či vánoční svátky. Zaměstnanci, kteří nepracují přímo ve výrobě, mohou využít i možnost práce z domova a pružnou pracovní dobu. Chtěli jsme tuto nabídku ještě rozšířit a zaměstnancům dopřát také možnost komplexní preventivní péče o zdraví,“ říká Milan Koza.
Aktivně se zúčastnilo téměř 20 % zaměstnanců Plzeňského Prazdroje, nejvíce kancelářských profesí, ale zapojili se i zaměstnanci výroby a manažeři.
Zdroj text a foto: Judita Urbánková
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.