Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Papírna ČOKOFEST: Festival čokolády a sladkých drobností v Plzni

Papírna ČOKOFEST: Festival čokolády a sladkých drobností v Plzni

29. 3. 2016 – PLZEŇ - Papírna bude ve dnech 15. – 17. dubna opět čokoládová! Své stánky tu rozloží prodejci nejrůznějších čokoládových specialit a dobrot, jichž bude ještě víc než v minulém roce. A nebudou tu zdaleka jenom oni.

Festival čokolády a sladkých drobností přinese třeba kulinářskou přehlídku, na níž skvělí kuchaři předvedou své čokoládové recepty. Zde také uvidíte, s čím vším je možné čokoládu kombinovat. Už jste třeba ochutnali vepřovou panenku plněnou švestkami a přelitou bylinkovou čokoládou? Nebo bramborovo-tvarohové noky v pomerančové čokoládě?02598-Cokofestival_Plzen_2016.jpgPříznivci umění se zas jistě rádi zastaví u obrazů malovaných hořkou, bílou a barevnou čokoládou, štětcem a špachtlí na plátno. Pozornost připoutá i karikaturista Ellof. Rodák z Pobřeží slonoviny totiž nemaluje ani pastelem, ani křídou, tužkou, olejovými barvami nebo třeba tuší. Jeho pracovní technikou je kresba čokoládou.

02598-coko_show_Zlin_2013_cukrovi_web.jpg

Ale k čokoládě patří i umění jiného druhu: krásné obaly, které jsou ceněným sběratelským artiklem. Proto festival nabídne i výstavu části jedné soukromé sbírky.K vidění budou obaly rozmanitých velikostí, barev a tvarů a další předměty související s čokoládou.

02598-cokofest_retro_obaly.jpg

Ve festivalovém programu samozřejmě nebudou chybět ani workshopy a četné aktivity pro děti. Těch bude v letošním ročníku víc, než jich bylo loni, takže si tu na své přijde skutečně celá rodina.

02598-cokofest_cokolada_fondue.jpg

Vstupenky zakoupíte v předprodeji za 50 Kč, namístě pak za stovku. Předprodej probíhá na www.plzenskavstupenka.cz a www.goout.cz, více informací naleznete na www.cokoladovy-festival.cz

Zdroj text a foto: Chris Delattre

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz