Štamgast & Gurmán

Pesto z medvědího česneku

Autor receptu
Resort Valachy

Recept pro vás uvařil
Czech Specials

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Medvědí česnek 0,15kg, makadamové ořechy 0,05kg, sůl, parmazán 0,05kg, olivový olej extra panenský 0,05l
 

Postup
Očištěný česnek rozmixujeme dohromady se zbytkem surovin, uložíme do uzavřené nádoby a používáme dle libosti a chuti. Tajné tipy Lukáše Strnada, šéfkuchaře Bistrotéky Valachy: - Pesto rozmixujte dohladka: Konzistenci kontrolujeme dle stupně rozmixování ořechů, aby nezanechávaly kousky ve směsi (zpravidla stačí 2 až 3 minuty v nejvyšších otáčkách). - Zvýrazněte chuť pesta sýrem: Volte suchý, tvrdý sýr, nikoli měkké sýry typu eidam nebo mozzarella. Čím lepší sýr zvolíte, tím lepší je pesto. “Já osobně používám parmezán. Dá se použít i pecorino, ale to je v pestu na můj vkus již příliš aromatické,” radí Lukáš Strnad. - Pesto můžete použít i později: Můžete ho uchovat v chladném prostředí, ideálně v lednici. Při správném skladování vydrží i měsíce. “Důležité je přidat do nádoby olivový olej tak, aby jím bylo pesto celé zalité. Pak se k němu nedostane vzduch a nezkazí se. A pozor - ani mražení pestu na kvalitě nijak neuškodí,” uzavírá Lukáš Strnad.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz