6. 4. 2016 – PRAHA - V kouzelném prostoru Královské zahrady Pražského hradu letos proběhne jubilejní X. ročník Prague Food Festivalu.
Ve dnech 27. - 29. května budou mít návštěvníci unikátní možnost ochutnat pokrmy špičkových šéfkuchařů pražských i mimopražských restaurací z Maurerova výběru.
Tento rok představujeme v širším měřítku filosofii „Taste Waste“, prostřednictvím které odsuzujeme plýtvání v jakékoliv formě.
Historicky festival vystřídal mnoho krásných míst v centru Prahy. V roce 2007 se dnes již tradiční třídenní svátek gastronomie konal na ostrově Kampa, následně jej hostily Slovanský ostrov, nábřeží u Karlova mostu a posledních šest let se koná na místě nejprestižnějším – na Pražském hradě. Výjimkou nebude ani tento ročník a Prague Food festival v Královských zahradách oslaví své 10. narozeniny.Vstupenky jsou v předprodeji od 1. 4. 2016 na praguefoodfestival.cz za 450 Kč, na místě za 500 Kč.
Zdroj text a foto: Petr John
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.