Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Karlovy Vary jsou stále ve hře o zápis do UNESCO

Karlovy Vary jsou stále ve hře o zápis do UNESCO

11. 4. 2016 – KARLOVY VARY - Karlovy Vary jsou stále symbolem českého lázeňství a značkou nejvyšší kvality. Letos je čeká několik významných událostí souvisejících s jejich vznikem a rozvojem. V roce 2016 uplyne 700 let od narození zakladatele města, českého krále a římského císaře Karla IV.

Karlovy Vary mají (spolu s Mariánskými Lázněmi) šanci dostat se na seznam památek UNESCO a tradičně se zde bude konat Mezinárodní filmový festival. Letošní sezóna tak bude výjimečná a rozhodně stojí zato se do Karlových Varů nejen podívat, ale i pobýt zde delší čas na léčebném, nebo relaxačním pobytu. Bohemia-lázně, a. s., které patří k předním lázeňským zařízením v Karlových Varech, očekávají letos nárůst především domácí české klientely. Informoval o tom ředitel společnosti Bohemia-lázně, a. s., Karlovy Vary, Jiří Sluka.

02623-KARLOVY_VARY_75.jpg

„Nastávající sezóna by mohla znamenat obrat v zájmu domácích návštěvníků a jejich masivnější zájem o Karlovy Vary. Již v roce 2015 jsme zaznamenali oživení domácího zájmu a tím i částečného nahrazení úbytku ruské klientely. Změněná mezinárodní situace se odráží v přeorientování části turistů, kteří dávají přednost domácím destinacím, před přímořskými. Karlovy Vary jim mají co nabídnout. Především jsou blízko a cenově dostupné. V zařízeních společnosti Bohemia-lázně najdete ubytování i s procedurami již od 1 125 Kč na den. Kromě klasických léčebných pobytů zde můžete absolvovat i několikadenní wellness, relaxační, rehabilitační a regenerační pobyty. Lázeňské objekty Karlových Varů jsou architektonickým skvostem a právem se ucházejí o nominaci památky UNESCO,“ řekl J. Sluka.

02623-Krivan_new.jpg

Dodal, že nominace Karlových Varů, spolu s Mariánskými Lázněmi, by se v UNESCO prosazovala ještě s dalšími pěti evropskými lázeňskými městy. Šanci dostat se mezi nominované mají ještě Františkovy Lázně. České lázně s přírodními prameny jsou součástí nominace Významná evropská lázeňská města. Vybrány jsou takové lázně, které byly zdrojem šíření kulturních vlivů souvisejících s lázeňstvím. Nominace je společnou aktivitou sedmi zemí, Česko ji koordinuje.

02623-DSC_4472.jpg

Zdroj text a foto: Ing. Štefan Kuča

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz