Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Slivovice z Moravy získala bronz ze San Francisca

Slivovice z Moravy získala bronz ze San Francisca

12. 4. 2016 - Žešov/Praha - Exkluzivní destilát Wild Pin z rodinné destilerie Kleiner získal bronzovou medaili na nejprestižnější světové soutěži lihovin v San Franciscu.

Malá rodinná destilerie Kleiner se sídlem v Žešově, nedaleko Prostějova, která vyrábí malosériové limitované edice pravých ovocných destilátů inspirovaných přírodou, slaví první velký celosvětový úspěch. Její exkluzivní ovocný destilát Wild Pin (divoký špendlík) získal bronzovou medaili v kategorii ovocných destilátů na nejrespektovanější a nejvlivnější soutěži lihovin na světě San Francisco World Spirits Competition, jejíž 16. ročník se konal od 16. do 20. března v Hotelu Nikko v centru amerického San Francisca. Letošního ročníku soutěže se zúčastnil rekordní počet 1899 vzorků lihovin z celého světa, které v rámci anonymního slepého testování hodnotila 39 členná porota uznávaných nezávislých expertů a degustátorů.

02625-spirits_sanfran_logo.jpg

„Z tohoto mezinárodního ocenění máme samozřejmě obrovskou radost a vidíme, že naše práce má smysl. Je to další utvrzení správné cesty, kterou jsme se jako malá rodinná destilerie rozhodli vydat,“ říká k ocenění Jan Kleiner, zakladatel a majitel Distillery Kleiner, a dodává: „Elegantní ovocný Wild Pin je výsledkem destilace v souladu s přírodou. Je ukládán ke zrání do kameninových nádob po dobu 3 let ve sklepení, což umožňuje vytvoření té nejjemnější pálenky. Pouze přirozeným procesem je zachycen konečný panenský punc přírody.“

02625-Kleiner_Wild_Pin_1.jpg

Wild Pin (divoký špendlík) roste volně jako keř v místním regionu na okraji polních cest nebo rybníků. Díky opravdu extrémní náročnosti trvá ruční sklizeň 4 – 6 týdnů při dosažení maximální vyzrálosti ovoce. Wild Pin je fermentován a destilován oproti pálence Silver Plum včetně pecek, za použití trojstupňové destilace, kdy bylo destilační zařízení upraveno dle dlouholetých zkušeností a potřeb. Tento sametově hladký destilát Wild Pin je uložen po dobu tří let do kameninových nádob k dosažení jeho plné zralosti. Elegantní ovocný Wild Pin je výsledkem destilace v souladu s přírodou kdy každá šarže podstoupí 1365 dní zrání.

  • Vůně: svěží s elegantním aroma dané odrůdy
  • Chuť: jemná sladkost, která se snoubí s lehkým nádechem marcipánu.
  • 43 % alkoholu, luxusní lahev 0,7 l, prodejní cena: 1600 Kč

O Distillery Kleiner

Ovocný lihovar Kleiner je malá rodinná destilerie se sídlem v Žešově, nedaleko Prostějova, která vyrábí malosériové limitované edice pravých ovocných destilátů inspirovaných přírodou s novým příběhem a její filozofií je výjimečnost a jedinečnost. Od sklizně ovoce až po stáčení do lahví je vše děláno ručně a v omezených sériích. Spojením prvotřídních plodů z vybraných lokalit s tradičními recepty vznikají limitované edice nenapodobitelných pálenek zrajících ve francouzských dubových sudech. Zakladatelé firmy si pohrávali s myšlenkou, že díky 15 letým znalostem a zkušenostem zpracovávání a ochutnávání různých druhů ovoce, kontrolování výstupní kvality kvasu v režimu pěstitelské palírny, kde přes jejich výrobnu prošlo přes 150 tisíc zákazníků, mohou vytvořit a nabídnout opravdový unikát, který na našem trhu doposud chyběl. Podrobně tedy prostudovali a našli cestu nejlepší doby fermentace (270 dní) ve spojení s přírodou, kdy lze konečného výsledku dosáhnout pouze a díky kvalitě suroviny. Vášeň a přístup k použitým sudům, které jsou jedinečné svojí historií a obsahem, je pohltila natolik, že začali více a více využívat svou dovednost a začali plnit první sudy. Dnes s produkty malosériové výroby z Distillery Kleiner rádi pracují prestižní TOP restaurace a bary, včetně restaurací s Michelinskou hvězdou, kde se hosté stávají svědky unikátní ochutnávky nevšední vysoké gastronomie. Destiláty z Distillery Kleiner je možné ochutnat a koupit v exkluzivní prodejně Warehouse #1 společnosti Ultra Premium Brands (Sokolovská 105, 186 00, Praha 8 – Karlín), nebo na e-shopu.

Zdroj text a foto: Ondřej Hampl, www.distillerykleiner.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz