Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

JAKÉ AKCE SE USKUTEČNÍ V PRŮBĚHU WINE WEEKEND BRNO?

JAKÉ AKCE SE USKUTEČNÍ V PRŮBĚHU WINE WEEKEND BRNO?

3. 5. 2016 – BRNO - Od 2. do 5. června se Brno stane městem vína a špičkové gastronomie. V těchto dnech se uskuteční série akcí, jejichž spojnici tvoří degustace kvalitních vín v doprovodu originálních gastronomických zážitků. Důležitou roli zde budou hrát i různorodé kulturní akce stejně jako genius loci nádherných brněnských míst.

Galavečer k Vinařství roku 2015

/ 2. června

Vyhlášení vítězů 7. ročníku prestižní vinařské soutěže proběhne v prostorách činohry Městského divadla Brno. Během večera budou mít hosté možnost seznámit se nejen s víny všech devíti finalistů, ale také degustovat stovku vín, která vzešla ze soutěže Salon vín – Národní soutěž vín ČR a budou v roce 2016 umístěna ve stále expozici Salonu vín na zámku ve Valticích.

Špilberk Food Festival

/ 3. - 5. června

5. ročník přehlídky špičkové gastronomie propojené s kvalitním vínem konané v atraktivním prostředí hradu Špilberk. Pro tuto příležitost připraví šéfkuchaři vybraných restaurací Jihomoravského kraje znamenité speciality, které především zdůrazňují filozofii jednotlivých podniků a mohou tímto poukázat na prvotřídní ingredience nevyjímaje ty sezónní.

Festival vína pod Petrovem

/ 3. - 5. června

V prostředí Denisových sadů s jedinečným výhledem na Brno proběhne pod širým nebem představení těch nejlepších vinařství České republiky. Ochutnávat se budou vína od 27 přihlášených vinařství do soutěže Vinařství roku 2015, vína ze Salonu vín České republiky (4. června). Proběhne také unikátní degustace šampiónů světových soutěží, tedy vín oceněných na světových soutěžích (5. června). Veřejnost dostane možnost zakoupit si víno přímo od vinařů, ochutnávat i kupovat delikatesy nesoucí značku „Regionálních potravin Jižní Moravy“, a to v atmosféře atraktivního doprovodného programu.

Wine Picnic Vinařská / 2. června

Na místě, kde byly založeny jedny z prvních vinic na Moravě ve Vinařské ulici v Brně se odehraje první ročník univerzitního festivalu vína pro studenty. Jeho cílem je skloubit prezentaci kvalitních tuzemských vín a jejich snoubení s jídlem se zábavnou edukací a doprovodným kulturním programem. To vše v pohodové atmosféře ve formě klasického pikniku v prostředí zahrad vysokoškolských kolejí Vinařská.

Podrobné informace na www.wineweekendbrno.cz

Zdroj text a foto: Ing. Kateřina Martykánová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz