Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Studium gastronomie nyní nově ve Vsetíně

Studium gastronomie nyní nově ve Vsetíně

9. 5. 2016 – VSETÍN - Fakulta společenských studií ve Vsetíně otvírá v akademickém roce 2017/2018 studium v oboru Aristologie a to v bakalářském typu kombinované („dálkové“) formě studia!

Co je záměrem studia, čeho může student po jeho absolvování dosáhnout? Studijní obor Aristologie ve studijním programu Pedagogika je zaměřen na kvalitní přípravu řídících, pedagogických a mediálních pracovníků. Po obsahové i formální stránce je bakalářský studijní obor konstruován tak, aby byl v souladu se závěry Boloňských dohod, Pražského a Berlínského summitu.

V průběhu studia uvedeného oboru získá absolvent vědomosti ze základních společenských věd, přičemž největší důraz je kladen na teoretické znalosti a praktické dovednosti z profilujících disciplín, např.: Dějiny gastronomie, Úvod do problematiky vinařství, Co vlastně jíme – zbožíznalectví, Gastronomie a umění apod., včetně aplikačního rámce. Absolvent je vybaven základními teoretickými znalostmi ve společenskovědních a humanitních oborech, schopnostmi a dovednostmi aplikovat tyto poznatky při své práci jak ve veřejnoprávním, tak soukromém sektoru. Praktické využití gastrosofů a aristologů v dnešní společnosti je velmi aktuální: tito lidé mohou zasvěceně psát (podpořeni odborným vzděláním) o kulinářství, především ve vztahu ke kulturní tradici a vyššímu společenskému významu. Mohou tedy působit jako „gourmet-kritici“ nebo redaktoři v médiích, jež se tomuto oboru (ve stále vyšší míře) věnují. Absolventi tohoto studia mohou působit na odborných školách, mohou tedy vychovávat další aristology.

Více informace o fakultě a oboru najdete na www.huni.cz

Zdroj text a foto: Tomáš Dohnal

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz