24. 5. 2016 - OLOMOUC - Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko a Výstaviště Flora Olomouc pořádají 2. ročník Mistrovství Moravy a Slezska ve vaření kotlíkových gulášů.
Termín a místo akce je 20. 8. 2016 od 10:00 na Výstavišti Flora Olomouc.
Soutěž 2-5 členných týmů jak amatérů, tak profesionálních kuchařů, o nejchutnější guláš, uvařený v kotlíku na ohni. Porota bude přihlížet k originalitě ingrediencí, aranžmá a úpravě stolu, jednotnému úboru a image týmu.
Cílem této soutěže je setkání kolegů z Asociace kuchařů ČR a uvaření u nás tak oblíbeného pokrmu, guláše, tradičním způsobem, v kotlíku na ohni.
Soutěžním úkolem je připravit jakékoliv množství guláše v kotlíku nebo v kotlině, nejméně však 5 litrů, a předat hodnotící jury 2 degustační porce. Vaření v kotlíku nebo v kotlině je povoleno pouze na ohni, kde se topí dřevem. Předem může být nakrájené i naložené maso, očištěná a omytá zelenina (ne nakrájená).Můžete mít s sebou uvařený vývar.Čas na uvaření jsou 4 hodiny.
Zůstatek uvařených porcí mohou soutěžící rozdat návštěvníkům akce, přátelům nebo prodat ve vlastní režii a tím pokrýt své náklady.Za prodej si ručí soutěžící sám. Pokud chce soutěžící guláše prodávat, musí mít stánek označený živnostenským listem a dodržovat hygienickou vyhlášku č. 602/2006.Prodej jiného sortimentu než guláše není povolen.
Startovné za tým je 100 Kč (vč. DPH).
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.