Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

VAŘENÍ POD ŠIRÝM NEBEM, JIŽ PO ŠESTÉ NA OCTÁRNĚ

VAŘENÍ POD ŠIRÝM NEBEM, JIŽ PO ŠESTÉ NA OCTÁRNĚ

26. 5. 2016 - KROMĚŘÍŽ - Pro přátele a příznivce dobrého jídla a pití se bude konat ve dnech 27. – 29. května 2016 v Kroměříži, v areálu hotelu Octárna, již tradiční gastronomický Moravia Food Festival. Vzhledem k oblíbenosti a stále větší návštěvnosti akce pořádá hotel Octárna letos již šestý ročník.

Festival se uskuteční za účasti vyhlášených specialistů z oboru gastronomie a hotelnictví. Cílem a myšlenkou festivalu je představit a prezentovat kvalitní podniky vybraných měst, se kterými se návštěvníci mohou setkat pod jednou střechou. Letos se festivalu zúčastní hotel Vega (Pozlovice), restaurace Tomášov (Zlín), restaurace Cukrovar (Holešov), hotel Octárna, restaurace Brasserie Avion (Rožnov pod Radhoštěm) a restaurace Harley Pub (Otrokovice).

Návštěvníci budou moci ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody i dezerty. Těšit se mohou třeba na marinovanou panenku v tymiánovém extra virgine s česnekem se salátem z červené čočky a domácím olivovým chlebem nebo na hovězí steak entrecotte s wasabi majonézou a pečenou hlívou na kmíně s blanšírovanou zeleninou. Připraven bude také ústřičný, humří a rybí bar, šneci na různé způsoby, bar s míchanými nápoji, stánek s moravskými víny nebo výborným místním pivem z pivovaru Lobkowicz.

Během celého víkendu bude probíhat bohatý doprovodný program. Nedílnou součástí je i live vaření přímo na podiu, kde se představí Petr Erin Kováč, finalista soutěže Kuchař roku 2015. Petr Erin Kováč je mistrem svého oboru, který několik let připravoval pokrmy ve Francii, ale i na Kubě.

V pátek i v neděli bude vařit live přímo na podiu Václav Forman, předseda Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočky Severní Morava a Slezsko, společně s jeho týmem. Prezentovat budou jídla, která byla úspěšná na významných gastronomických soutěžích v ČR i cizině.

Dále je připraveno také vystoupení Zdeničky z Masterchefa Česko, která je vyhlášená nejen svými dezerty. Porcování čerstvého mečouna o váze cca 40 kg, který bude uloven na udici rybářem ze Srí Lanky jen pár dní před konáním festivalu. Tuto rybu pak i ochutnáte!

Své ratolesti budete moci propůjčit do víru dění pohádky. Divadlo dětského diváka s Michaelou Borošovou bude hrát v místní kapli. Čeká vás i free style s Barmani Zlín a s trochou ohně. Těšit se můžete i na živou cimbálovou muziku a soutěže.

Denáry jako platidlo: Systém plateb u stánků bude řešen formou denárů (1 denár = 25 Kč). Součástí vstupenky v hodnotě Kč 330,- (v pátek a neděli) a 370,- (v sobotu) je 10 denárů. Denáry se budou prodávat na dvou prodejních místech v areálu hotelu vždy po 10 kusech.

Kdy na festival:

pátek 27. 5. od 16.00 do 22.00 hodin

sobota 28. 5. od 11.00 do 22.00 hodin

neděle 29. 5. od 11.00 do 16.00 hodin

Více informací najdete na www.festivaljidla.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz