8. 6. 2016 - Vůně čerstvě ugrilovaného masa k létu prostě patří a jemné kuřecí maso je jedním z nejoblíbenějších. Lehce totiž absorbuje aroma i chuť bylinek a koření. Zároveň je lehké, dobře stravitelné a výborně kombinovatelné s přílohami i nejrůznějšími dipy a omáčkami.
Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel kuřecího masa v České republice, připravil Grilovačku, řadu výrobků ve speciálních marinádách bez éček. Díky nim budete mít více času na vyhrání si s přílohami i domácími lahodnými dipy.
Vyzkoušejte dvojité balení Kuřecí DUO steaky Gyros a Prsní řízky Rozemary bez E, které lehce připravíte na pánvi či grilu. Jsou vynikající s lehce pikantní rajčatovou omáčkou. Jako přílohu lze zvolit bagetu či pečené měsíčky brambor s mořskou solí, smíchané s čerstvou pažitkou.
Recept na lehce pikantní rajčatovou omáčku
4 velká rajčata
1 červená paprika
2 šalotky
chilli papričky – jejich množství volte podle pikantnosti, jíž chcete dosáhnout
česnek
rajčatový protlak
2 lžíce vinného octa
lžička třtinového cukru
tymián
rozmarýn
olivový olej
sůl a pepř na dochucení
Papriku a chilli papričky očistěte od semínek a nasekejte nadrobno. Na olivovém oleji osmahněte šalotku, česnek a chilli papričky, přidejte rajčata, papriku a protlak. Omáčku dochuťte vinným octem, kořením a bylinkami. Směs nechte za občasného míchání na mírném plameni probublávat, dokud nezhoustne. Vychlazenou omáčku podávejte ke grilovanému masu a příloze.
Kuřecí DUO steaky Gyros a Prsní řízky Rozemary bez E, které se prodívají s dipem sweet Piri piri či bez něj, jsou dostupné v obchodních řetězcích Globus a Kaufland.
Text a foto: Crest Communications a.s., Michaela Tomková
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.