Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Město ocele a tvrdých chlapů Třinec se opět promění v ráj gurmánů

Město ocele a tvrdých chlapů Třinec se opět promění v ráj gurmánů

9. 6. 2016 - TŘINEC - Vyslovíte Třinec a vybaví se vám železárny, industriální ráz krajiny a pravděpodobně i úspěšný hokejový tým. Jeden den v roce ale toto vše ustupuje stranou a z města se rázem stává ráj gurmánů, milovníků dobrého jídla, pití i hudby. To, když náměstí ožije akcí pod názvem 3NEC Gastro Show. Letos tato událost propukne 9. července.

NEC Gastro Show se v Třinci koná již potřetí. Pořádá ji majitel obchůdku s chilli Pochutnej si! Tomáš Nový. Termín akce je stanoven na 9. července, místem je náměstí Svobody před kulturním domem Trisia. Lidé, kteří dorazí, zažijí živá  vystoupením šéfkuchařů, ochutnají špičková degustační menu, pochutnají si na mnoha specialitách a neposledně zažijí i více než ostrou soutěž Třinecký chilliman. To ale není zdaleka vše. Pořadatelé mají v plánu i bohatý kulturní program a nezapomínají ani na děti, na které čekají různé atrakce, ať už skákací hrad, malování na obličej, divadlo nebo třeba zdobení dortíků.

02731-3NEC_6.jpg

„Každý rok se snažíme posunout festival o kus dále. Osobně si myslím, že ten skok bude tento rok obrovský. Můžete se těšit na ještě větší porci restaurací a stánků s kvalitním jídlem a pitím. Oproti minulému roku bude jídlo daleko rozmanitější a budete chtít určitě ochutnat co nejvíce, protože to bude stát za to,“ je přesvědčen pořadatel Tomáš Nový. Jak řekl, nebude scházet barmanská show s ochutnávkou nejrůznějších letních koktejlů, kvalitních vín a destilátů. „Novinkou letošního ročníku bude stánek, který jsme nazvali 3nec sobě. O co se jedná? Dáme příležitost všem amatérským kuchtíkům a kulinářským nadšencům prezentovat své výtvory. Chcete, aby vaše dobroty ochutnala široká veřejnost? Není nic snazšího, ozvěte se nám. Zájemci pište na mail: info@pochutnejsi.cz, jako předmět mailu uvádějte 3nec sobě. Těšíme se na vás,“ vyzval pořadatel.

02731-3NEC_3.jpg

Návštěvníky 3nec Gastro Show potěší i další novinka. A totiž, že se pořadatelé rozhodli snoubit dobré jídlo s neméně dobrým hudebním zážitkem. Do Třince tak zavítá headliner zvučného jména, legenda punkrockové scény, plzeňská Znouzecnost. Na pódiu se vystřídá více interpretů, vystoupí například  mladá a nadějná formace Žárovky nebo písničkář René Souček. „Nemůžeme zapomenout také na soutěž v cross fitu, která se uskuteční před kinem Kosmos,“ připomenul Tomáš Nový a dodal: „Festival 3nec Gastro Show roste, ale motto zůstává. Vytvořme společně svůj festival. Ano, stále je to náš festival, náš třinecký festival, tak trošinku undergoundový, protože za ním nestojí žádný velký kapitál. Je za ním něco o moc důležitějšího - nadšení a snaha udělat v Třinci akci, která má smysl a potěší spoustu lidí, co mají rádi dobré jídlo, kvalitní pití a kvalitní zábavu.“
Na festival 3nec Gastro Show je vstup volný.

02731-3NEC_1.jpg

02731-3NEC_4.jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz