Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Otvírá se letní turistická sezona v pivovarech

 Otvírá se letní turistická sezona v pivovarech

09. 06. 2016 - Letní turistická sezona 2016 se v pivovarech Plzeňského Prazdroje rozbíhá na plné obrátky. Tradiční návštěvnické trasy pivovarů v Plzni, Nošovicích i Velkých Popovicích obohatila řada novinek a chystají se zajímavé doprovodné akce pro návštěvníky i pro místní.

Novinky na prohlídkové trase v Plzni

Již loni Plzeňský Prazdroj inovoval prohlídkovou trasu a další změny chystá i pro letošek. Novinkou je upravená smyslová expozice, která lidem přibližuje výrobu sladu, nebo upravená část expozice Lidé Pilsner Urquell, která vypráví o pivovarských lidech a řemeslech. „Velké oblibě se těší také doprovodné zážitkové programy jako je Škola čepování Pilsner Urquell nebo Cesta pivovarského tovaryše,“ říká Rudolf Šlehofer, manažer návštěvnictví a tradice Plzeňského Prazdroje.


Na výlet do pivovaru Radegast
02732-pivovary_radegast-200x130n.jpg
Nedaleko úpatí beskydských hor se návštěvníci pivovaru seznámí s postupem výroby a surovinami, ze kterých se vaří pivo Radegast, navštíví novou stáčírnu, ležácké sklepy i samé srdce pivovaru – varnu Jaromíra Franzla. V degustační síni ve věži pivovaru pak mohou dospělí návštěvníci ochutnat proslulé správně hořké moravské pivo. Pro nadcházející léto a podzim chystá pivovar Radegast opět řadu tradičních akcí, které vyvrcholí 3. září Radegast dnem.


Pivovar ve Velkých Popovicích nabízí mnoho novinek

Také Pivovar Velké Popovice úspěšně nastoupil do nové turistické sezony. Turistická trasa pivovaru přináší svým návštěvníkům zbrusu novou expozici s názvem Lidé a řemesla, která je čeká v prostorech historické Varny z roku 1928. Expozice vyzdvihuje důležitost lidí, kteří se v dlouhé historii pivovaru podíleli na úspěchu velkopopovického piva a pivovaru. Představí velkopopovické sládky a povypráví více o tradičních pivovarských řemeslech a jejich významu pro chod pivovaru.
02732-cisnik.jpg
Pivovar vstoupil do sezony tradičními akcemi, jako jsou Ladovské vepřové hody nebo Putování krajinou barona Ringhoffera. Až do září budou prohlídky Pivovaru Velké Popovice obohaceny o téma pivovarské dopravy.  Na historické Varně je k vidění výstava fotografií z archivu pivovaru, která nese název Cesta Velkopopovického Kozla k zákazníkovi. Ukazuje vývoj pivovarské dopravy od původních formanských povozů až po první vlaky, nákladní automobily nebo cisterny, které míří do jedněch z prvních tankových hospod.

 

Od září navíc budou mít návštěvníci možnost okusit kromě černého a světlého piva také pivo řezané, které si vychutnají v rámci prohlídky pivovaru přímo v pivovarských sklepích.

Více informací na www.prazdrojvisit.cz

Text a foto: Judita Urbánková,tisková mluvčí Plzeňský Prazdroj

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz