Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Třinec, město ocele a tvrdých chlapů se opět promění v ráj gurmánů

Třinec, město ocele a tvrdých chlapů se opět promění v ráj gurmánů

20. 6. 2016 - Vyslovíte Třinec a vybaví se vám železárny, industriální ráz krajiny a možná i úspěšný hokejový tým. Jeden den v roce ale toto vše ustupuje stranou a z města se stává ráj gurmánů, milovníků dobrého jídla, pití i hudby. To, když náměstí ožije akcí 3NEC Gastro Show. Letos událost propukne 9. července.

3NEC Gastro Show se v Třinci koná již potřetí. Pořádá ji Tomáš Nový, majitel obchůdku s chilli Pochutnej si!. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení šéfkuchařů, ochutnají špičková degustační menu, mnoho specialit a neposledně zažijí i více než ostrou soutěž Třinecký chilliman. To ale není zdaleka vše. Pořadatelé mají v plánu i bohatý kulturní program a nezapomínají ani na děti, na které čekají různé atrakce.

02749-trinec2.jpg

„Každý rok se snažíme posunout festival o kus dále. Osobně si myslím, že ten skok letos obrovský. Můžete se těšit na ještě větší porci restaurací a stánků s kvalitním jídlem a pitím. Oproti minulému roku bude jídlo daleko rozmanitější a budete chtít určitě ochutnat co nejvíce, protože to bude stát za to,“ je přesvědčen pořadatel Tomáš Nový. Jak řekl, nebude scházet barmanská show s ochutnávkou nejrůznějších letních koktejlů, vín a destilátů. „Novinkou letošního ročníku bude stánek, který jsme nazvali 3nec sobě. Dáme v něm příležitost všem amatérským kuchtíkům a kulinářským nadšencům prezentovat své výtvory. Chcete, aby vaše dobroty ochutnala široká veřejnost? Není nic snazšího, ozvěte se nám. Zájemci pište na mail: info@pochutnejsi.cz, jako předmět mailu uvádějte 3nec sobě. Těšíme se na vás,“ vyzval pořadatel.

02749-trinec1.jpg

Návštěvníky 3nec Gastro Show potěší i další novinka. A totiž, že se pořadatelé rozhodli snoubit dobré jídlo s neméně dobrým hudebním zážitkem. Do Třince tak zavítá headliner zvučného jména, legenda punkrockové scény, plzeňská Znouzecnost. Na pódiu se vystřídá více interpretů, vystoupí například nadějná formace Žárovky nebo písničkář René Souček. „Nemůžeme zapomenout také na soutěž v cross fitu, která se uskuteční před kinem Kosmos,“ připomenul Tomáš Nový a dodal: „Festival 3nec Gastro Show roste, ale motto zůstává. Na festival 3nec Gastro Show je vstup volný.

Text a foto: Pvla Mročková

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz