Štamgast & Gurmán

Čokoládové dýňové řezy

Autor receptu
Vitana

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Ingredience na těsto:

200 g hořké čokolády
25 g hladké mouky
100 g másla
100 g cukru krupice
2 malá vejce

Ingredience na dýňový krém:

280 g dýňového pyré
20 g bramborového škrobu
80 g mléka
40 g cukru krupice
½ lžičky skořice mleté Vitana
½ lžičky mletého zázvoru 1 vejce
 

Postup
Postup těsto: Nad parou rozpustíme hořkou čokoládu a máslo. Čokoládu necháme vychladnout, aby byla vlažná. Šleháme vejce s cukrem do pěny asi 3 minuty. Do vajec zamícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem a nakonec prosátou hladkou mouku. Hmotu nalijeme do pekáče 20 × 15 cm. Postup krém: Dýni vydlabeme a vaříme do změknutí. Uvařenou dýni rozmixujeme na pyré. Pyré vaříme s cukrem krupicí, zázvorem a skořicí. Do mléka zamícháme škrob. Do vroucího pyré přidáme mléko se škrobem a povaříme do zhoustnutí. Lžící pyré navrstvíme na čokoládové těsto. Pečeme na 180 °C asi 35 minut.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz