Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Muzeum řeznictví poutá pozornost návštěvníků

Muzeum řeznictví poutá pozornost návštěvníků

21. 6. 2016. - Zájem o Muzeum řeznictví ve Valašském Meziříčí stále roste. Příležitost prohlédnout si svatostánek všech valašských řezníků si nenechal ujít při svém turné ani Michal Horáček, který v řeznickém muzeu absolvoval besedu s návštěvníky. Spolu s ním vystoupil také Franta Segrado, který ztvárnil hlavní roli ve snímku Muzea řeznictví o pravé Valašské zabijačce. Film patří k hlavním lákadlům muzea.

Setkání s Michalem Horáčkem v Muzeu řeznictví předznamenalo další zajímavé programy ve stylovém sálu muzea. Velké pozornosti se dočkala vernisáž výstavy obrazů Petra Poláška, který spolupracoval jako malíř na filmu Děda. Tvůrci tohoto filmu jsou rovněž autory atraktivního snímku v řeznickém muzeu. Umělecký večer v sále zasvěceném řemeslu se lvem ve znaku dokončil koncert nadějné meziříčské jazzové skupiny Deep-m-ocean. Výstava Petra Poláška potrvá v galerii muzea do 24. srpna, kdy ji vystřídá na další vernisáži skupina autorů Valašský názor, po níž v sále muzea vystoupí skladatel a zpěvák Jiří Březík se svými autorskými písněmi.

Zajímavý letní program v Muzeu řeznictví doplní filmový klub, během nějž se v průběhu léta mohou těšit návštěvníci na záznamy koncertů: Santana, Red Hot Chilli Peppers nebo Jamiroqui. Mezi zajímavé koncerty v sále muzea bude patřit vystoupení skupiny Sbor hudby společně s legendou alternativní scény Josefem Ostřanským a jeho sólovým projektem Ostrak Mode. Ještě během června mohou zájemci navštívit Gastrošou o grilování s Janem Peroutkou nebo besedu o síle valašských bylin v předvečer svatého Jana s Vandou Vrlovou. Pravidelné středeční programy můžete sledovat také na stránkách www.muzeumreznictvi.cz.

02755-sausage-933720__180.jpg

I v letních měsících nabízí Muzeum řeznictví atraktivní prohlídky s ochutnávkou vybraných produktů z Krásna a z Řeznictví H+H, partnerů muzea. Uzené speciality můžete navíc zapít originálním pivem Řeznický lev z minipivovaru Paličák z nedalekého Palačova. V Muzeu řeznictví nechybí ani populární Turistické vizitky a originální razítko muzea se lvem ve znaku. Potěšit můžete své blízké a přátele zakoupením dárkové vstupenky do muzea i s pohoštěním. Stylový sál a zázemí řeznického muzea je možné si pronajmout pro oslavy a společenské akce. Těšíme se na Vaši návštěvu.

02755-Akce_cervenec_srpen_muzeum.jpg

Text: Aleš Linduška, manažer Muzea řeznictví Valašské Meziříčí

Foto: archiv Muzea řeznictví

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz