Štamgast & Gurmán

Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
150 g hrubé mouky
250 g měkkého tvarohu
200 g meruněk
50 g moučkového cukru
1 vejce
4 lžíce másla
sůl
 

Postup
Milovníci ovocných knedlíků, zpozorněte. Tenhle velmi snadný a rychlý recept na jedno z nejoblíbenějších českých sladkých jídel se skládá jen z několika málo ingrediencí a chutná přímo pohádkově. Meruňky si navíc velmi dobře rozumí s tvarohem a obsahují velké množství beta-karotenu. Tento důležitý antioxidant mimo jiné brání organismus před poškozením volnými radikály, posiluje imunitu, chrání zrak a zlepšuje i kvalitu pokožky Postup: 1. Do mísy dejte tvaroh, přidejte vajíčko a špetku soli a vše spojte. Přidejte hrubou mouku, směs promíchejte a dejte ji na chvíli odležet. 2. Do velkého hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. 3. Meruňky omyjte, osušte, rozkrojte na půlky a zbavte je pecek. 4. Odpočinuté těsto vyklopte na pomoučenou plochu a vyválejte do válečků s průměrem cca 6 cm. 5. Z jednotlivých válečků ukrajujte díly, které v dlani následně rozplácnete. Do středu dejte půlku meruňky, opatrně ji zabalte do těsta a nakonec těsto ještě trochu vyválejte dokulata. 6. Knedlíky opatrně vložte do vroucí vody a vařte asi 5 minut. 7. Uvařené knedlíky opatrně vylovte děrovanou naběračkou a podávejte s rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz