Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V Londýně se našim vinařům daří

V Londýně se našim vinařům daří

24. 6. 2016 - V krátkém sledu za sebou proběhly za účasti moravských vín dvě prestižní mezinárodní soutěže v Londýně. Po soutěži Decanter World Wine Awards pořadatelé vyhlásili také výsledky soutěže International Wine Challenge. Naši vinaři zde získali 8 stříbrných a 15 bronzových medailí. Společnou prezentaci moravských a českých vín organizačně zajišťovalo Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu.

Zámecké vinařství Bzenec, aktuální držitel titulu Vinařství roku, září i na mezinárodním poli. V Londýně medailově zaujalo hned pěti víny, mezi nimiž nechybělo ani růžové a červené víno. Za vypíchnutí stojí také stříbrná medaile pro Sylvánské zelené vinařství Znovín Znojmo, které tak úspěšné podporuje tradiční odrůdy, které bývaly dříve široce rozšířené, ale dnes se z vinohradů pozvolna vytrácí.

02763-wine-855166__180.jpg

Možná ještě zajímavější než celkový počet medailí z letošního International Wine Challenge je skladba oceněných vín. „Naši vinaři získali cenné kovy za vína VOC (vína originální certifikace), stejně tak také u nás vyšlechtěné odrůdy Pálava a Muškát moravský, nebo tradiční, ale z vinohradů postupně mizející Sylvánské zelené. Bodovala růžová vína a neztratilo se ani moravské červené. Celkem 23 medailí si rozdělilo 17 vinařství. Rozmanitost a dlouhodobě vysoká kvalita, to je síla našeho vinařství, které si vinařský svět po právu všímá,“ komentoval výsledky soutěže Ing. Pavel Krška z národního vinařského centra, které účast našich vzorků organizačně zajišťovalo.

Soutěž international Wine Challenge (IWC), která  letos proběhla už po třiatřicáté, patří mezi nejprecizněji hodnocené soutěže vín na světě. Každé z vín oceněných některou z medailí je v průběhu soutěže posuzováno hned třikrát, a to minimálně deseti různými porotci.

 

Text: Dominika Uhrová, Omnimedia

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz