Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Velké Karlovice nabízejí na začátku léta řadu akcí

Velké Karlovice nabízejí na začátku léta řadu akcí

24. 6. 2016 - Protáhnout si tělo, ochutnat produkty regionálních výrobců sýrů, potěšit se krásou ušlechtilých pracovních koní, to je jen stručný výčet, akcí, které na návštěvníky Velkých Karlovic na přelomu června července čekají.

Sečení luk na Soláni

Atmosféru dávných letních dnů, kdy se sekáči společně vydávali kosit louky je možné prožít v  pátek 24. června od 18 hodin na louce u Korytářů na hoře Soláň. Slavnostní salvou a prvním zásekem se představí Valašský sbor portášský. Součástí 17. ročníku akce Sečení luk na Soláni jsou i vystoupení cimbálové muziky Soláň, ženského pěveckého sboru Karlovjanky a mužského sboru z Kunovic. Vyvrcholením bude oblíbená soutěž O nejlepšího sekáče Soláně.

02765-koseni_luk_-_archiv_Zvonice_Solan.jpg

 

Letní karlovská padesátka

Tradiční turistický pochod krásnou krajinou Beskyd u Velkých Karlovic nabídne v sobotu 25. června pět značených tras různé náročnosti v délce od 10 do 50 kilometrů.Nejkratší trasa je vhodná i pro děti. Účastníci mohou vyrazit na pochod kdykoli mezi 7. a 11. hodinou od hotelu Galik. V cíli budou odměněni kouskem pravého valašského frgálu.

Soutěž o nejlepší sýr

Příležitost ochutnat produkty regionálních výrobců nabídne Soutěž o nejlepší sýr v sobotu 2. července ve Spa hotelu Lanterna. Návštěvníci mohou ochutnat soutěžní vzorky a přiučit se, jak kombinovat chuť sýrů s víny.

02765-soutez_syry2.jpg

Formanský den

Ve stejný den, jen kilometr od Lanterny, vedle Penzionu U Dorňáků, se uskuteční Formanský den s ukázkami práce s koňmi, zvěřinovými hody a živou muzikou.

 

02765-Formanskyden.jpg

Text a foto: MKartina Žáčková, PR Resort valachy, Velké Karlovice

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz