24. 6. 2016 - Gurmánský festival zakončí svoji sezónu v hlavním městě. Už tento víkend 25. – 26. června se objeví v Praze na Vítkově. Pro návštěvníky parku Vítkov je připraveno dobré jídlo a pití, klasická i netradiční gastronomie, živé show věhlasných šéfkuchařů a další bohatý program v sobotu i neděli.
Na třech pódiích budou kuchaři pro gurmánské nadšence připravovat nejen klasickou gastronomii, molekulární kuchyni nebo extrémní catering, ale také lahůdky z grilu. Účastníci mohou show nejen sledovat, ale také se aktivně zapojit.
Po celý víkend se na pódiu vystřídají kuchařská esa. V rámci programu vystoupí kromě Zdeňka Pohlreicha také Dalibor Navrátil, Petr Koukolíček, Ondřej Slanina, thajský kuchař Chumpol Jangprai a mnoho dalších. V sobotu se na pódiu představí také Karolína Kamberská nebo Jana Florentýna Zatloukalová.
Nedělní akce se ponese v neméně atraktivním duchu, ale především v duchu většího klidu a pohody. Návštěvníci mohou ochutnat hmyzí kuchyni Petra Ocknechta, představí se michelinský kuchař Oldřich Sahajdák a nebudou chybět ani božské dorty od Markéty Krajčovičové.
Na festivalu se představí také 11 nesoutěžních restaurací, různorodé pivovary, vinařství nebo kavárny. Chybět nebude ani prodej delikates z celého světa. Pro rodiny s dětmi je po celý víkend připraven dětský koutek s Pribináčkem a další doprovodný program.
Soutěž o restauraci roku
Součástí festivalu v Praze bude soutěž o pražskou restauraci roku, které se zúčastní TOP restaurace z Prahy se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.
Otevírací doba:
sobota 25. června 10 – 21 hod.
neděle 26. června 10 – 18 hod.
Vstupné:
sobota a neděle 100,-Kč na osobu a den
ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma
Držitelé platných průkazů ISIC/ITIC mají vstup na Bosch Fresh Festival zdarma
Vstup je možný i se psy (na vodítku s náhubkem) – bez poplatku
text a foto: Lucie Vrubsová, allmedia4u
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.