Štamgast & Gurmán

Makové perníčky

Autor receptu
Radka Nohejlová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
500 g hladké mouky

250g cukru moučka

100 g medu

3 vejce + 1 vejce na pomazání

1 lžíce rumu

1 lžička jedlé sody

1 lžička mletého perníkového koření

3 lžíce mletého máku

100 g celého máku (na zdobení)
 

Postup
Nejdříve prosejte mouku, cukr, jedlou sodu a perníkové koření. Přidejte med, celá vejce a vypracujte hladké těsto. Hotové těsto rozválejte a vykrajujte. Pečeme na 160 °C cca 8 minut. Ještě teplé perníčky pomažte rozšlehaným vejcem a posypte celým mákem. Po vychladnutí můžete dozdobit bílkovou polevou. TIP: Pokud vám to čas dovolí, nechte těsto odležet minimálně přes noc v ledničce. Těsto bude méně lepivé a perníčky voňavější. Tmavší odstín perníčku získáte tím, že do těsta přidáte lžíci prosátého kakaa.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz