Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi 2016 v Lidečku

Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi 2016 v Lidečku

30. 6. 2016 - Přípravy na letošní Farmářské slavnosti jsou v plném proudu. V létě se můžete těšit na prohlídku čtyř zajímavých farem z celé České republiky a v září v Národním zemědělském muzeu v Praze. Ve Zlínském kraji se uskuteční 16. července od 10 do 16 hodin na farmě Agrofyto v Lidečku.

 

Historie farmy se píše již téměř dvacet let. Ekologicky se zde hospodaří už od roku 1998, kdy se majitelé rozhodli vrátit k takovému způsobu hospodaření, jaký praktikovali již naši předkové. Nadační fond Bartákova hrnce udělil Ekofarmě Agrofyto – Lidečko ocenění za dlouholetou práci v souladu s přírodou „Nejlepší ekozemědělec roku 2009“.

 

02775-Agrofyto_2.jpg

Ekofarma se specializuje na chov masných plemen Limousine a Simentál a mléčného Holštýnského skotu. Zvířata žijí téměř po celý rok na pastvinách. Jejich potrava je velmi rozmanitá, vždy přirozená a v  BIO kvalitě. Samozřejmostí je vyloučení preventivního užívání antibiotik, hormonů, masokostních mouček, geneticky modifikovaných surovin, apod. Valašské stráně nabízejí též léčivé byliny, které dobytek spásá, skvěle tu tak funguje princip přírodní lékárny. Stejně tak dobře svědčí zvířatům pohyb na čerstvém horském vzduchu. Telata jsou po narození neustále v přítomnosti matky a jsou krmena mateřským mlékem, které jim zajišťuje přirozenou imunitu a zdraví.

Mléko v kvalitě BIO prodává ekofarma do mlékárny Valašské Meziříčí, kde se dále zpracovává. Kvalitní hovězí maso zpracovává v certifikovaných jatkách Valčík Valašské Klobouky a následně v masokombinátuCarnex. Vše probíhá pod přísným odborným dohledem, aby si maso i mléko zachovalo certifikaci BIO.

02775-meat-237079__180.jpg

 

Návštěvníci Farmářských slavností si budou moci pochutnat na pravé valašské kyselici, guláši a dalších dobrotách z hovězího masa z místní produkce. K pití bude k dispozici mošty a sirupy z Hostětína, káva z pražírny ve Valašské Polance a také kvalitní pitná voda, a to zdarma.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz