Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Velká cena cestovního ruchu pro Poutní stezky Východní Moravy

Velká cena cestovního ruchu pro Poutní stezky Východní Moravy

13. 1. 2012 - BRNO - Zlínský kraj a Centrála cestovního ruchu Východní Moravy jsou držiteli Velké ceny cestovního ruchu, která byla 12. ledna udělena na právě probíhajícím veletrhu Regiontour.

Prestižní ocenění získali za produkt Poutní stezky Východní Moravy. Odborná porota složená ze specialistů na cestovní ruch a novinářů ocenila jeho nápaditost a komplexnost, ale také obchodovatelnost. Vítězný produkt nabízí variabilní možnosti putování po Východní Moravě s návštěvami míst spojených s historií, duchovními hodnotami či legendami. Poznávání těchto míst doplňuje nabídka lokální gastronomie, umělecké zážitky, ale také relaxace v lázeňských místech.

„Produkty obsahující témata spojená s historií křesťanství jsou součástí naší nabídky již od roku 2008, ale v tomto a příštím roce, kdy oslavíme 1150 let od příchodu sv. Cyrila a Metoděje, jsou a budou tyto produkty aktualizovány a doplněny o prvky aktivního putování. Do jejich realizace je zapojeno široké spektrum subjektů. Zlínský kraj, jako první v ČR, spustil pod názvem „Otevřené brány“ projekt průvodcovské služby ve vybraných kostelech orientovaný na turistické využití sakrálních památek. V roce 2011 dvacítku kostelů navštívilo na 100 tis. turistů, velká část z nich právě s motivací poznat historii a získat informace. Nabízíme pěší putování mezi Svatým Hostýnem a Velehradem, trasu je ale možné absolvovat i na kole. Program je možné doplnit ochutnávkou místní gastronomie, či pobytem v lázeňských místech kraje, navštívit historicky zajímavá místa či přírodní památky,“, přibližuje vítězný produkt Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

„Východní Morava je výjimečná tím, že jsou v ní místa jako Radhošť, Svatý Hostýn, Štípa, Kroměříž, Provodov, Velehrad, Hora sv. Klimenta a další, která přitahují zájem a pozornost lidí po celá staletí. Jsou to místa spojená s příběhy, legendami či krásná sama o sobě. Poznávání takových míst je stále oblíbenější u rostoucího počtu lidí - to nás posiluje a o to více nás ocenění těší“, dodává Jindřich Ondruš, náměstek hejtmana Zlínského kraje.

Na fotografii jsou zleva Miloň Mlčák, ředitel veletrhu Regiontour a GO, Jindřich Ondruš, náměstek hejtmana Zlínského kraje, Dana Daňová, ředitelka centrály cestovního ruchu Východní Moravy, Marek Mráz, ředitel odboru Strategie a marketingové komunikace CzechTourism.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz