Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mladí pekaři budou soutěžit o prestižní titul

Mladí pekaři budou soutěžit o prestižní titul

14. 7. 2016 - Svaz pekařů a cukrářů v ČR letos uspořádá soutěž Pekař roku - kategorie junior a Atraktivní výrobek roku ve dnech 29. 9. – 30. 9.2016. Místem konání je Výstaviště PVA Letňany Praha 9, akce proběhne v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL.

PEKAŘ ROKU 2016 - kategorie JUNIOR je určena pro učně a studenty denního studia středních nebo vyšších odborných škol nebo pro mladé pekařské odborníky, kteří ke dni zahájení soutěže nepřekročí 21 let věku.

II. Soutěžní výrobky:

 

1) VÝROBKY JEMNÉHO PEČIVA:

1 A) Vánočka

Předepsaná hmotnost:    600 g / 1 kus (hmotnost po upečení)

Počet druhů:                   2 – rozlišené dle druhu pletení

Počet výrobků:               po 2 kusech od každého druhu (vzhledem k organizaci soutěže a využití pečené plochy po dvou kusech na jeden pekařský plech o rozměrech 60 x 80 cm). Jedním druhem je určena „skládaná“ vánočka (3 vrstvy ze 4, 3 a 2 pramenů), druhým „pletená“ vánočka ze šesti pramenů najednou.

 

1 B) Koláče s náplní (Chodské, dožínkové…)

Předepsaná hmotnost: a) 400 g / 1 kus (hmotnost po upečení)        b) 100 g / 1 kus

Počet druhů:                   ad a) 1, ad b) 4, rozlišené tvarem, náplněmi a zdobením

Počet výrobků:               ad a) 2 výrobky, ad b) po 2 výrobcích od každého druhu, celkem 8 ks

Doporučené náplně: pekařské náplně, bez dozdobení ovocem nebo jinými způsoby po upečení. Stříkací sáčky budou k dispozici na místě.


Prezentace všech výrobků jemného pečiva: Výrobky budou předloženy hodnotící komisi každým soutěžícím jednotnou formou, kterou dle místních podmínek určí pořadatel soutěže. Použití vlastních pomůcek není dovoleno.

02796-Sekce_Fotogalerie.jpg

 

2) VÝROBKY BĚŽNÉHO PEČIVA:

 

Ručně tvarované pletýnky vyrobené v časovém limitu:

Předepsaná hmotnost :   60 g / 1 kus (hmotnost po upečení)

Stanovení časového limitu: čas se měří od zahájení pletení 1. kusu a končí osazením posledního 15. kusu na plech

Prezentace:                 Výrobky budou porotě prezentovány jednotnou formou, kterou dle místních podmínek určí pořadatel. Použití vlastních pomůcek není dovoleno.

 

3) CHLÉB:

 

Pšenično – žitný konzumní chléb:

Předepsaná hmotnost :   900 g / 1 kus (hmotnost po upečení)

Receptura a tvar:            Minimální podíl žitné mouky musí činit nejméně 40 % z celkové hmotnosti mlýnských výrobků. Tvar je dle použité ošatky, povrch bez posypu semeny (tzn. zcela hladký nebo u druhu Šumava může být na povrchu chleba obtisk mouky ve tvaru použité ošatky), s obsahem nebo bez obsahu kmínu.

Počet výrobků:              5 kusů

Text a foto: Svaz cukrářů a pekařů

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz