Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Východní Morava žije! Akce pro tento týden

Východní Morava žije! Akce pro tento týden

16. 1. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Pro ty, co si naplánovali na nadcházející týden, že vyrazí „mezi lidi“, má Centrála cestovního ruchu Východní Moravy přehled atraktivních nabídek. Nechybí v něm akce kulturní, společenské ani sportovní.

Ve středu se poprvé vydá mezi čtenáře nový historický časopis nazvaný Východní Morava. Slavnostního uvedení na „trh“ se dočká ve středu 18. ledna od 17 hodin v sále hudebního oddělení Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Součástí programu bude představení prvního čísla časopisu a beseda s autory článků. Na akci zvou Moravský zemský archiv v Brně, Státní okresní archivy Kroměříž, Uherské Hradiště, Vsetín, Zlín a Krajská knihovna Františka Bartoše.

Jiná knihovna, Masarykova veřejná ve Vsetíně, připravila na čtvrtek 19. ledna zajímavé povídání s lékařem Martinem Ondráškem nazvané Chirurgem v Kazachstánu. Jak název napovídá, bude o jeho pracovním pobytu v širé kazašské stepi. KA3AKCTAH leží na pomezí Evropy a Asie a je zemí, o které se před časem tvrdilo, že zítra tam již znamená včera. Beseda začne v 18 hodin.

Ty, kteří dají přednost aktivnímu pohybu, zvou turisté z Targetu Břestek na Putování kolem Břestecké skály. Akci zpříjemní zabijačkové speciality, účastníci si můžou vybrat ze dvou tras, osmikilometrové rodinné nebo delší, patnáctikilometrové. Začátek v sobotu 21. ledna od 8:30.

V Uherském Brodě pořádá v sobotu 21. ledna Dům dětí a mládeže Rodinnou pohodu na ledě. Na ploše místního zimního stadionu budou připravené soutěže pro malé i velké. Sraz je od 14:30, program potrvá do 16 hodin. Brusle u všech jsou vítány, odměny pro účastníky mají organizátoři zajištěny.

Pokračuje také plesová sezona a nabídka je opravdu pestrá. Zatančit si můžete v pátek 20. ledna například na I. reprezentačním plese Sportovní unie policie Uherské Hradiště v Klubu kultury, začátek je v 19:30. Dům kultury, ale v Uherském Brodě, bude patřit ve stejný den Plesu místní Střední průmyslové školy a Obchodní akademie, začne se v 19:30, hrát bude skupina Kasanova. V Sazovicích se v pátek půjde do Společenského sálu na Sokolský ples. K tanci, poslechu i zpěvu bude hrát skupina Tři na Tři band. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na telefonu 736 675 543.
Tančit se bude i v sobotu 21. ledna. Ve Valašském Meziříčí se v Kulturním zařízení uskuteční Bačovský bál s cimbálovou muzikou. Společenský dům Sušil v Bystřici pod Hostýnem roztančí Květinový ples, k tanci a poslechu zahraje skupina Big Papa - kapela z éry bigbeatu šedesátých let a cimbálová muzika Vsetín. Soutěžit se bude ve vázání květin, předprodej vstupenek je v prodejně s přírodními materiály na Přerovské ulici - tel. 725 006 978. Začátky obou plesů jsou v 19 hodin.

Organizátoři akcí mysleli i na děti. Například v bystřickém domě Sušil bude možné zajít v neděli 22. ledna na Karneval pro děti, začátek je ve 14 hodin. Pořadem bude provázet Křemílek a Vochumůrka, k tanci a zábavě zahraje hudební duo K2, připraveny budou hry, soutěže, občerstvení, bohatá tombola. Výtěžek akce bude věnován ve prospěch Adopce na dálku. Dům kultury v Kroměříži ožije v neděli Velkým dětským karnevalem se začátkem ve 14:30. Připravené bude odpoledne plné zábavných her a soutěží.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz