18. 7. 2016 - Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko a Výstaviště Flora Olomouc pořádádají v sobotu 20. srpna od 10 hodin v prostorách výstaviště druhý ročník soutěže ve vaření kotlíkových gulášů.
Soutěž 2-5 členných týmů jak amatérů, tak profesionálních kuchařů, o nejchutnější guláš, uvařený v kotlíku na ohni. Porota bude přihlížet k originalitě ingrediencí, aranžmá a úpravě stolu, jednotnému úboru a image týmu.
Cílem této soutěže je setkání kolegů z Asociace kuchařů ČR a uvaření u nás tak oblíbeného pokrmu, guláše, tradičním způsobem, v kotlíku na ohni.
Soutěžním úkolem je připravit jakékoliv množství guláše v kotlíku nebo v kotlině, nejméně však 5 litrů, a předat hodnotící jury 2 degustační porce.
Vaření v kotlíku nebo v kotlině je povoleno pouze na ohni, kde se topí dřevem
Předem může být nakrájené i naložené maso, očištěná a omytá zelenina (ne nakrájená).
Můžete mít s sebou uvařený vývar.
Čas na uvaření jsou 4 hodiny.
Zůstatek uvařených porcí mohou soutěžící rozdat návštěvníkům akce, přátelům nebo prodat ve vlastní režii a tím pokrýt své náklady.
Za prodej si ručí soutěžící sám. Pokud chce soutěžící guláše prodávat, musí mít stánek označený živnostenským listem a dodržovat hygienickou vyhlášku č. 602/2006.
Prodej jiného sortimentu než guláše není povolen.
STARTOVNÉ ZA TÝM JE 100 Kč (vč. DPH).
Text: ACK ČR, ilustrační foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.