Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kunovské vdolečky se pečou i v Texasu

Kunovské vdolečky se pečou i v Texasu

20. 7. 2016 - Partnerství texaského města West se slováckými Kunovicemi pokračuje v nejrůznějších formách. Při nedávné jízdě králů byla mezi hosty také oficiální delegace z Westu v Texasu, místa, kde se každoročně koná největší setkání Čechoameričanů v USA Součástí slavnosti je i soutěž o nejlepší koláče – Kolache Contest.

 

paní Mildred Dokoupil je hlavní aktérkou této soutěže a sama se pečení koláčů věnuje. Při návštěvě Kunovic využila možnosti získat zkušenosti od nositelky značky Tradiční výrobek Slovácka Ludmily Haldové. Ta se věnuje pečení svátečního pečiva, především však proslulých kunovských vdolečků.

02808-kolacky_07.jpg

Paní Mildred byla zcela okouzlena tradiční jednoduchou pomůckou, kterou pekařky a cukrářky nepochybně znají – rádélkem. Než odjela zpět do Westu, přibylo jich několik do jejích zavazadel, především ta, jimiž se snadno vykrajují z těsta čtverečky. A nedávno přišla z Westu do Kunovic zpráva, že ve Westu, „hlavním městě koláčů v Texasu“, už se díky paní Mildred Dokoupil pečou kunovské vdolečky podle tradičního rodinného receptu Ludmily Haldové!

Text a foto: ZDK

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz